ȘTIRIGeorge Simion: AUR propune premier independent, Călin Georgescu, care să facă tranziția...

George Simion: AUR propune premier independent, Călin Georgescu, care să facă tranziția către alegeri anticipate. Dacă Iohannis îl propune din nou pe Cîțu, AUR va iniția procedurile de suspendare a președintelui

Co-președintele AUR, George Simion, a declarat luni, înainte de consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, că formațiunea politică pe care o conduce propune un premier independent, iar dacă Iohannis îl va propune din nou pe Florin Cîțu în funcția de prim-ministru, „în acel moment, AUR va iniția procedurile de suspendare a președintelui”.

„AUR propune premier independent, care să facă tranziția către alegeri anticipate. În momentul ăsta am purtat discuții și cu celelalte formațiuni, nu există o altă majoritate parlamentară. Dar AUR își oferă sprijinul pentru stabilitate.

Noi ne dorim un premier independent precum Călin Gerorgescu, așteptăm și celelalte formațiuni să vină cu nume pe care-l să-l agreem”.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

Îi semnalăm președintelui Iohannis că această întârziere și temporizare nu poate să se prelungească. Klaus Iohannis trebuie să facă azi o nominalizare în urma discuțiilor pe care le purtăm, altfel dacă va merge cu propunerea să pună un om de paie, să facă figurație, și apoi să vină premier Florin Cîțu nu este acceptabil. În acel moment, AUR va iniția procedurile de suspendare a președintelui. Am pierdut o săptămână degeaba, ce am așteptat, să joace președintele golf, să meargă la Sibiu, să se întoarcă”, a afirmat Simion.

„Orice tergiversare va fi interpretată de noi ca o încercare de a-l menține pe Florin Cîțu la Palatul Victoria. Noi în acest moment venim cu o propunere care sperăm să găsească o majoritate, un protocol pentru alegeri anticipate, până atunci țara să fie condusă de un premier independent. Ne trebuie 155 de semnături (pentru suspendare) dacă tergiversează, vom începe și vom găsi semnăturile necesare. Nu e nimeni mulțumit cum gesionează președintele Klaus Iohannis această criză. E timpul să se grăbească președintele Iohannis, să lase somnul de frumusețe și partidele de golf”, a mai spus liderul AUR.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate