ȘTIRIGeorge Simion: AUR invită mai multe partide, printr-o scrisoare deschisă, să se...

George Simion: AUR invită mai multe partide, printr-o scrisoare deschisă, să se alăture mișcării de constituire a „Polului Conservator”

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) invită mai multe formațiuni politice românești, între care PMP, PNŢCD, Alternativa Dreaptă, Coaliția pentru Națiune ș.a.m.d., dar și societatea civilă să se alăture inițiativei sale privind constituirea Polului Conservator, conform Agerpres.

Potrivit scrisorii deschise, Polul Conservator are ca valori și principii „libertatea și unicitatea persoanei, credința și morala creștină, familia, tradiția și cultura – ca expresii ale identității și demnității naționale -, proprietatea privată, dreptatea, meritocrația, statul de drept ca garanție a democrației autentice, reîntregirea Neamului”.

„Astăzi, eșichierul politic din România este caracterizat de o puternică confuzie doctrinară și ideologică. Absența unei oferte consistente de dreapta este cauza principală a crizei sistemice a țării. Guvernele socialiste și „liberale” din ultimele trei decenii poartă întreaga răspundere pentru actuala stare morală, economică și socială a României. Refacerea unei coaliții de tip USL 2.0 este doar o soluție improvizată și nocivă de guvernare, care va perpetua interesele aceleiași găști de pradă care se rotește la putere de peste 30 de ani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Această situație de fapt trebuie urgent depășită! Rezolvarea poate veni numai prin constituirea unei veritabile alternative de dreapta. Cu acest scop inițiem constituirea Polului Conservator. Vă invităm să identificăm împreună obiectivele și căile de acțiune comune, având ca fundament valori și principii conservatoare: libertatea și unicitatea persoanei, credința și morala creștină, familia, tradiția și cultura – ca expresii ale identității și demnității naționale naționale – proprietatea privată, dreptatea, meritocrația, statul de drept ca garanție a democrației autentice, reîntregirea Neamului.

Cu fermitate și înțelepciune, cu realism de neam și țară, știm că, împreună, suntem în măsură să coagulăm o forță redutabilă care să guverneze, slujind temeinic interesului național și prosperității națiunii. România are nevoie azi, mai mult ca oricând, de oameni politici vrednici și truditori”, se arată în textul scrisorii.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

 1. E important acest Pol Conservator.

  PNTCD are șanse să vină. Coalitia Natională la fel.

  Din păcate cei de la PMP cochetează cu iudele din PNL, din PMP mai sigur ar fi luati doar oameni de calitate care nu s-au compromis cu băsescu și cu cîțu.

  Alternativa Dreaptă trrebuie să se trezească odată. Ei sunt un segment de elită dar au electorat sub 1%. Valoarea lor individuală ca oameni ar avea sens numai impreună cu AUR (care are audiență și realism electoral). Fără AUR Alternativa Dreaptă nu are șanse matematice. AUR ar beneficia de expertiza unor profesioniști, ar incepe să existe politic, nu doar in societatea civilă

  Mai e momentul ca profesori, avocați, medici, antreprenori să se alăture AUR. Altă ocazie nu va mai fi.

  Cine nu intră in partid poate să finanțeze cu mici contribuții platforme conservatoare cume R3Media, să facem masă critică implotriva presei globaliste sau de partid.

 2. Pilda aceea face referire la un aspect ascetic din războiul duhovnicesc.
  Iar George Simion nu se luptă cu duhurile… Asta e treaba monahilor și creștinilor induhovniciti…
  Fiecare luptă la nivelul său! Asadar: dacă d-ta Cătălin B ești la nivelul Noului Testament, n-ai decât să întorci și celalalt obraz…. intru Slava lui Dumnezeu si a ta mântuire.👼
  Probabil ca Simion nu e la nivelul dumitale, ci o fi rămas undeva pe la Legea lui Moise din Vechiul Testament “dinte pentru dinte și ochi pentru ochi”… Asta e…!
  Doamne ajută-vă amândurora…🙏

  • Domnule YSAY,
   Frumos nume, e dobandit in cristelnita? Ca sa vb in limbaj de specialitate, vad ca sunteti cunoscator.

   De obicei nu dau explicatii, dar cu dumneata fac rabat de la regula, ca mi-a placut aia cu ochii si dintii.

   In principiu nu despre lupta duhovniceasca era vorba ci de faptul ca i se urca la cap puterea si procentele. Atat. Fara divagatii epatante.

 3. Cam zvantat Simion in ultima perioada. Imi aminteste de pilda aia din Pateric:

  „Au zis bătrânii: de vei vedea pe cel tânăr de voia sa suindu-se la ceruri, apucă-l de picior şi trage-l jos, căci nu îi este lui de folos.”

  I se cam urca la cap. Nu doar din cele redate in acest articol, ci si din alte pozitii publice…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate