ACTUALITATEGeorge Damian, reacție după cazul ursului Arthur: Statul este în disoluție în...

George Damian, reacție după cazul ursului Arthur: Statul este în disoluție în România. Statul român nu are nici un cuvânt de spus la exploatarea în masă a populaţiei de către bănci şi hypermarketuri

Istoricul și ziaristul George Damian spune că nu este de mirare că ursul Arthur, cel mai mare din România, a fost ucis lejer de un austriac, pentru că statul român este în disoluție și nu își mai apără cetățenii și interesele.

„Statul mai există pe teritoriul actualei ţări numite România spre profitul şi bunăstarea celor legaţi de grupările care îl controlează, orice alte chestiuni pur şi simplu nu fac obiectul interesului acestei organizaţii.

Aflat sub controlul unor grupări de interese care reiterează aceleaşi triste figuri la fiecare ciclu electoral statul român a abandonat misiunea protejării cetăţenilor, nu are rost să ne mirăm de împuşcarea unei sălbăticiuni. Reprezentanţii statului român nu au fost în stare să salveze o fată care i-a sunat pe linie directă sau nişte ostatici luaţi de un amator. Deja este normal pentru un nobil teuton să vină să împuşte un urs cu punctaj record. Să zicem mersi că n-a venit să vâneze băştinaşi, dar aici avem reţelele de trafic de carne vie care se ocupă de vânzarea de oameni fără să fie deranjaţi de poliţie, procurori sau judecători. Să ne amintim că toată lumea s-a mirat că a re-apărut robia în Ţara Românească?”, a scris Damian.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Într-un editorial publicat în Adevărul, George Damian spune că statul român nu are niciun cuvânt de spus nici la felul în care hypermarketurile și băncile își tratează clienții.

„Statul român nu are nici un cuvânt de spus la exploatarea în masă a populaţiei de către bănci şi hypermarketuri. A devenit din ce în ce mai dificil, în unele cazuri aproape imposibil să discuţi cu un reprezentant uman al unei bănci. Clienţii băncilor au devenit angajaţi neplătiţi, fiind siliţi să efectueze personal majoritatea operaţiunilor bancare prin intermediul aplicaţiilor. Chestiunea este împachetată atractiv, însă nu poate fi ascunsă realitatea faptului că clienţii băncilor muncesc pentru bănci – şi este o muncă forţată, nu este ca şi cum ai avea de ales. Statul român nu are nimic de zis referitor la chestia asta, normele în vigoare sunt făcute să protejeze băncile, nu pe cetăţeni – pentru că problema statului român nu sunt cetăţenii. Casele cu auto-servire din hypermarketuri funcţionează în baza aceluiaşi sistem: clientul devine angajat, îşi scanează singur produsele şi plăteşte cu cardul. În condiţiile pandemiei povestea asta a fost împachetată publicitar şi băgată pe gâtul cetăţenilor drept o minunăţie. Din nou, statul nu are nimic de spus când corporaţiile îi silesc pe cetăţeni să presteze muncă neplătită, statul are grijă de corporaţii, nu de cetăţeni. Ce e frumos că la hypermarketuri trebuie să munceşti mai mult: codurile de bare nu pot fi scanate şi asta rămâne problema clientului, nimeni din hypermarket nu pare deranjat de chestia asta. Dacă tot scanezi produsele de ce să nu depui un efort suplimentar pentru profitul corporaţiei şi să nu introduci manual cifrele? Oricum nimeni nu este vinovat, responsabilitatea este pasată de la hypermarket la producătorul care a trimis etichetele defecte şi cine are timp să descâlcească un lanţ românesc al nevinovăţiei?”, s-a întrebat el.

Istoricul George Damian la PoveștiR3 Podcast poate fi ascultat aici.

Damian afirmă că reacția premierului Cîțu la cazul Arthur este aceea a unui reprezentant al unui stat fantomă.

„Primul ministru a avut exact reacţia de reprezentant al unui stat fantomă care nu este interesat de protejarea intereselor propriilor cetăţeni. Pentru Florin Cîţu este important faptul că ursul Arthur nu era cel mai mare urs din România. Păi şi ce mai aşteptăm? Nu ne apucăm să-l căutăm pe cel mai mare urs şi să-l împuşcăm? Repede, adică repede de tot. N-am reuşit cu Arthur, să-l căsăpim cât de curând pe cel mai mare”, a scris ziaristul.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Prin „bunăvoința” securiștilor alogeni, a PREȘULUI, a M.U.E. s-a ajuns în situația de la începutul anilor ’50 când în structurile statului român era un singur român-Gh. Gh. Dej- și pușcările burdușite cu români, dar acum am impresia că în guvern și în structurile statului român nu mai este nici un român ci numai alogeni de teapa bozgor!lor, nemț!lor, j!dan!lor, teror!șt!lor arab! și a altor alogeni aciuați la găina cu ouă de aur și pupincuriști de vază la bucile „civilizatorilor” și spoliatorilor M.U.E.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...