marți, octombrie 8, 2024
ACTUALITATEGenerația eco | 20% din tinerii francezi nu pot să deosebească un...

Generația eco | 20% din tinerii francezi nu pot să deosebească un dovlecel de un castravete. 13% confundă grepfrutul cu portocala

Cunoștințele despre fructe și legume se pierd în rândul noii generații. Aceasta este observația stabilită de cel mai recent studiu realizat de Harris Interactive. Acesta dezvăluie că unul din cinci tineri francezi (20%) nu poate distinge un dovlecel de un castravete. Acest sondaj a fost realizat în februarie 2024 pe un eșantion de 1.058 de persoane în vârstă de peste 15 ani. Solicitare a venit chiar de la ministrul delegat responsabil cu Afaceri, Turism și Consum, Olivia Grégoire, potrivit Le Figaro.

Guvernul dorește să consolideze educația alimentară în rândul francezilor, în special a copiilor. Scopul e reprezentat de încurajarea pentru o dietă mai sănătoasă, bazată pe produse proaspete. Educația alimentară este atât „o problemă a egalității de șanse”, „o problemă majoră de sănătate publică”, cât și „o problemă a puterii de cumpărare”, a declarat ministrul delegat la o conferință de presă.

„Educația alimentară este un subiect social care ne structurează în mod durabil obiceiurile de consum și modelează viitorul copiilor noștri”, a spus Olivia Grégoire.

Rezultatele sondajului

Sondajul reprezintă un semnal de alarmă cu privire la cultura alimentară a tinerilor. În sondaj, participanții au putut observa fotografii cu fructe și legume. Rezultatul? 20% dintre tineri au confundat dovleceii cu castraveții. 4% dintre ei nu au putut identifica o conopidă și 13% au confundat un grapefruit cu o portocală.

Această lipsă de cunoștințe despre alimente se explică parțial prin lipsa diversității alimentare în rândul tinerilor. Ei mănâncă mai puține fructe și legume proaspete decât francezii în vârstă.

Consumul ridicat de alimente procesate, preparate sau fast-food de către tineri explică și de ce nu știu să recunoască fructele și legumele. 59% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani spun că mănâncă într-un restaurant fast-food cel puțin o dată pe săptămână. În ceea ce privește preparatele procesate, 44% dintre tineri spun că le mănâncă de mai multe ori pe săptămână.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. nu radeti de ei ca la noi e mai rau.. asa se intampla cu cei crescuti la bloc fara bunici la tara.
    Pana la urma si eu confund radacina de pastarnac cu cea de patrunjel sau leusteanul cu patrunjelul

  2. sa pomenim de milioanele care mananca roshii (“tomate”) fara gust?
    de aia care beau “bere” reciclata?
    cum este “mushtar fin” de la Bunica?

    -oameni

    -vite si satane

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE