ACTUALITATEGeneralul francez François Lecointre: Mergem spre o reorganizare a ordinii mondiale și...

Generalul francez François Lecointre: Mergem spre o reorganizare a ordinii mondiale și e dificil să forjăm o identitate europeană comună!

Un general din Franța a avertizat că ordinea mondială trece printr-un monumental proces de reorganizare și că Uniunea Europeană trebuie să se îndepărteze de un scenariu care ar obliga-o să aleagă părțile dintre superputerile mondiale ale Statelor Unite și Chinei.

Într-un interviu acordat Le Figaro, generalul François Lecointre, șeful statului major al apărării (CEMA) din Franța, a abordat o varietate de probleme, inclusiv sarcina dificilă de a forja o „identitate politică comună” între statele membre ale UE, reorganizarea a ordinii mondiale actuale, a rolului Franței în Africa și a puterii militare în creștere a unor țări precum Rusia și China.

„Ne îndreptăm spre o reorganizare a ordinii mondiale, care este structurată în jurul concurenței dintre SUA și China”, a spus Lecointre, adăugând că fiecare națiune de pe pământ se va confrunta cu provocarea de a decide ce parte să ia.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Va fi foarte dificil tocmai pentru că nici Franța, nici Europa nu sunt interesate să aleagă una din părți. În timp ce relațiile noastre cu Statele Unite nu trebuie puse în discuție, nu trebuie să ne lăsăm atrași într-o confruntare dezechilibrată între China și Statele Unite. ”

La întrebarea dacă blocul de 27 de membri va realiza un fel de „autonomie strategică”, deseori solicitată de tehnocrații UE, Lecointre a menționat că UE a fost inițial construită în jurul relațiilor economice și că formarea unei identități politice comune ar fi, cel puțin în perioada următoare, o sarcină dificilă.

„Suntem într-un moment de cotitură. Europa fie va rămâne acolo unde este astăzi și va dispărea în cele din urmă de pe scena internațională, fie va putea îndeplini așteptările de securitate ale cetățenilor săi”, a spus generalul, potrivit Remix News.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. ioropa a ales deja: soros-schwab ! grupul bilderberg mafiot-criminal, o „elita” 1% a unor psihopati imbogatiti din tunuri si lovituri date statelor sarace economic dar bogate in resurse – adicatelea au actionat prin orice mijloace inclusiv razboaie hibrid acolo unde au gasit coruptie. exact ca in Romania. ioropa se vrea a se ridica un imperiu neo-nazist care deja are o curte formata din judecatori numiti din umbra de soros. despre ce vorbim…?? despre „discutii”. totul este in plan. noi, ROMANIA SI ROMANII TREBUIE SA NE TREZIM, SA NE APARAM TARA. SA NE APARAM SUVERANITATEA. SA NE APARAM COPIII. SA A[PARAM CREDINTA. TREZITI-VA !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...