marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEGarda Prezidențială din Grecia şi-a sărbătorit ocrotitorul, pe Sfântul Gheorghe de Ioannina

Garda Prezidențială din Grecia şi-a sărbătorit ocrotitorul, pe Sfântul Gheorghe de Ioannina

CORECT: Știrea „Garda Prezidențială din Grecia şi-a sărbătorit ocrotitorul, Sf. Gheorghe de Ioannina. Ceremonie fără măști, fără distanțare socială”, publicată în 17 ianuarie, s-a bazat pe fotografie care nu era de actualitate. Ne cerem scuze și reluăm știrea în formula corectă.

Garda Prezidențială din Grecia şi-a sărbătorit ocrotitorul, pe Sfântul Gheorghe de Ioannina, informează Orthodoxia News Agency, citată de Basilica.

În 13 martie 2018, Sfântul Sinod Permanent al Bisericii Greciei l-a declarat ocrotitor al Gărzii Prezidențiale elene.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Potrivit Basilica.ro, care citează sursa mai sus menționată, la sărbătoarea de duminică a participat și președintele Republicii Elene, Ekaterini Sakellaropoulou, care a declarat:

„Evzonii din Garda prezidențială sunt păstrătorii memoriei noastre istorice. Ei conectează trecutul cu prezentul și viitorul nostru”, a spus Ekaterini Sakellaropoulou. Ei reprezintă o amintire vie a valorilor pentru care am luptat și le-am apărat în fiecare fază a drumului nostru național: valorile libertății, democrației, suveranității noastre naționale, a adăugat preşedintele statului grec.

Sfântul Gheorghe de Ioannina este sărbătorit în Grecia în data de 17 ianuarie.

Sfântul Mucenic Gheorghe al Fustanelei a primit martiriul în orașul grecesc Ioannina în 17 ianuarie 1838, la vârsta de 30 ani, potrivit sursei citate.

În reprezentările iconografice, sfântul poartă fustanela, o fustă albă scurtă, largă și plisată sau creață, care face parte din costumul național al grecilor și al albanezilor. Fustanela este purtată și de membrii gărzii prezidențiale din Atena, cunoscuţi şi sub numele de Evzoni, și este un simbol al luptelor purtate de greci pentru dobândirea independenței.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE