vineri, aprilie 19, 2024
ACTUALITATEProf. Gabriela Stoltz, cercetător științific, despre tratamentul la camera hiperbară Naturalia: Consider...

Prof. Gabriela Stoltz, cercetător științific, despre tratamentul la camera hiperbară Naturalia: Consider că este un beneficiu extraordinar: individual, social, psihologic, fizic | VIDEO

Gabriela Stoltz este psiholog principal medical, cercetător științific, lector universitar, doctor în psihologie.

Dr. Gabriela Stoltz s-a tratat la camera hiperbară de la Centrul Medical Naturalia, iar impresiile sale au fost excelente: de la personalul medical la beneficiile post-tratament.

„Prima bucurie e că există o structură medicală foarte bună, că este la nivelul la care este. O amabilitate a personalului extraordinară.

Am intrat plină de emoții, constat că a fost destul de bine, nu mi-a făcut rău. Dorința mea este să încep un tratament de acest gen. Consider că este un beneficiu extraordinar: individual, social, psihologic, fizic, încât a fost o zi plăcută pentru mine și ca atmostferă și ca tot.

Tot ce-am văzut mi-a făcut o deosebită plăcere și mă bucură preocupări și realizări la nivelul acesta. Voi încerca să devin o clientă și pe parcurs vom mai vedea. Aștept cu bucurie efectele!”, a spus ea.

Dr. Gabriela Stoltz a dobândit competențe profesionale în psihologie medicală, psihopedagogie, psihologia copilului și adolescentului, psihologia adultului și vârstnicului, inteligența emoțională, psihologie diferențială, psihopatologie, consiliere psihologică și educațională, tulburări de comportament, stres și personalitate.Este profesor în cadrul programului de master al Universității Hyperion și supervizor și formator în: Psihologie Clinica, Psihologia Muncii și Psihologie Educațională. Este membru fondator al centrului național de formare profesională în psihologie. In prezent este formator și supervizor în cadrul Asociației Române de Psihoterapie Integrativă.

VIDEO | Diaconul Zarko Markovski și actrița Corina Dănilă s-au tratat la camera hiperbară de la Centrul Medical Naturalia: E sănătate pură!

 

Terapia cu oxigen este folosită de zeci de ani în Occident, fiind utilizată cu succes de mari personalități precum sportivul american Le Bron James sau vedeta media Joe Rogan.

Terapia cu oxigen hiperbar presupune ca un pacient să respire Oxigen de puritate 100% aflat la presiune atmosferică crescută. Oxigenul dizolvat direct în plasmă poate ajunge în regiuni dincolo de capacitatea de circulare a eritrocitelor. La 3 atmosfere, concentrația de oxigen este de aproximativ 6 mL/dL de plasmă (vs 0.3 ml)

CARE SUNT EFECTELE TRATAMENTELOR CU OXIGEN?

Furnizarea O2 în țesuturi hipoperfuzate determină:

1. Limitarea efectelor ischemice, a inflamației și a morții celulare; stimularea sintezei de colagen și a angiogenezei; stimularea osteogenezei.

2. Vasoconstricție – limitarea edemului, limitarea adeziunii leucocitare în sindromul ischemie – reperfuzie.

3. Efect bacteriostatic/ bactericid – potențarea efectului oxidativ al neutrofilelor prezența O2 dincolo de filmul bacterian.

CARE SUNT INDICAȚIILE PRESCRISE DE COMITETUL EUROPEAN PENTRU MEDICINĂ HIPERBARĂ (ECHM) ȘI SOCIETATEA DE MEDICINĂ HIPERBARĂ ȘI SUBACVATICĂ (UHMS)?

– Anemie severă

– Abces intracranian

– Infecții necrozate de țesuturi moi

– Ulcerații cutanate

– Osteomielite

– Leziuni post-radioterapie (necroze de os, țesuturi moi)

– Grefe de piele compromise

– Embolism gazos

– Intoxicație cu CO (monoxid de carbon)

– Gangrenă gazoasă (miozită cu Clostridium perfringens tip A, mionecroză)

– Sindrom de compartiment, traumatisme acute prin strivire

– Boală de decompresie

– Insuficientă arterială sau venoasă

– Ocluzie arteră retiniana centrală

LA CE ESTE RECOMANDATĂ TERAPIA CU OXIGEN?

Studiile de specialitate sunt foarte diferite și realizate pe paliere multiple a specializărilor medicale. Astfel, cercetările arată că medicină hiperbară este utilizată foarte mult în specializarea RECUPERĂRILOR MEDICALE, și anume în cazul recuperărilor de organ multiple, mai ales pentru sechele periferice, dar și în afecțiuni sau disfuncții neurologice, cum ar fi AUTISM sau stimularea celulelor neuronale pentru recăpătarea memoriei datorită unor accidente vasculare cerebrale AVC.

TERAPIA CU OXIGEN (HBOT) are efect cert în lupta împotriva cancerului. Primul studiu apărut în 1931 aparține lui Otto Varburg, laureat al premiului Nobel pentru rezultatele acestei cercetări. S-a dovedit că oxigenoterapia crește mult eficiența chimioterapiei (deoarece chimioterapia în condiții de hipoxie nu acționează).

La Centrul Medical Naturalia există o serie întreagă de tratamente care au în vedere lupta împotriva cancerului, toate acestea făcând parte dintr-un grup de terapii recomandate, de ultimă oră, și care au în vedere pregătirea psihologică și terapeutică a bolnavului de a lupta eficient cu cancerul.

TERAPIA CU OXIGEN (HBOT) este benefică și în terapiile sportive pentru îmbunătățirea capacităților fizice și implicit a rezultatelor sportive.

La Centrul Medical Naturalia se pot face terapii pentru bolnavii cu diferite alte recomandări pentru alte maladii cum ar fi: boli hemoragice sau plăgi periferice că urmare a diferitelor accidente, greu vindecabile, inclusiv arsuri, ADHD, sau AUTISM și alte afecțiuni neurologice recomandate de medici pentru HBOT, disfuncții pulmonare sau de alt organ datorită lipsei de oxigen, cangrene și necroze, necroză de cap femural, anemii la copii sau adulți (chiar anemii severe), boli autoimune, encefalopatie, boli ischemice, migrene, paralizii, îmbunătățirea memoriei prin stimularea celulelor cerebrale, surditate neuro-senzorială, dar și boală de decompresie specifică scafandrilor, și multe alte afecțiuni.

Au apărut studii care arată că Terapia Hiperbară crește saturația de oxigen din sânge la bolnavii cu COVID, mai ales pentru cei în stadiile avansate ale bolii.

Oxigenoterapia reprezintă un tratament prin care un pacient respiră O2, concentrație 100%, în timp ce se află în interiorul unei camere hiperbare, la o presiune mai mare decât cea atmosferică de la nivelul mării (> 1atm). În anumite circumstanțe, reprezintă prima indicație terapeutică iar în altele servește ca adjuvant al intervențiilor chirurgicale sau farmacologice.

O PERSOANĂ EXPUSĂ LA TERAPIA CU OXIGEN HIPERBAR:

– are de până la 20 de ori mai mult oxigen dizolvat în sângele arterial și alte fluide biologice (cum ar fi lichidul cefalorahidian)

– hemoglobina nu se încarcă suplimentar, ea fiind deja la capacitate maximă

– oxigenul difuzează din capilare în țesuturi și ajunge în zonele slab perfuzate sau ne-perfuzate. Conform inelului de difuzie Kogh, mai mult oxigen este furnizat țesuturilor prin difuzie decât prin circuitul sanguin.

CONTRAINDICAȚII – Singura contraindicație absolută este pneumotoraxul.

Pneumotorax: sferocitoză congenitală; infecții acute de căi respiratorii superioare; emfizem pulmonar; chisturi pulmonare; istoric de chirurgie toracică sau otică; febră înaltă; sarcină cu risc înalt de avort spontan; boli oncologice cu risc înalt de hemoliză intravasculară/șoc; nevrită optică; tulburări de ritm, insuficiență cardiacă severă.

BENEFICII ONCOLOGICE

Majoritatea studiilor arată efect benefic în limitarea dezvoltării, în asociație cu chimio/radio/imunoterapie. Posibilele efecte țin de creșterea oxigenării intra-tumorale cu efect de limitare a creșterii, stimularea dezvoltării de molecule de adeziune (ex. E-caderine) cu efect de limitare a metastazării, fibrozare peritumorală.

HBOT este folosit ca adjuvant în radioterapie și pentru tratarea leziunilor post-radioterapie (se cunoaște faptul că patul micro-capilar scade semnificativ cu dezvoltarea deficitului nutrițional în țesutul afectat).

Oxigenoterapia hiperbară poate fi folosită în tratamentul oncologic cu atentă evaluare a stabilității hemodinamice și a hemogramei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE