ACTUALITATEGabriela Firea susține că medicamente pentru tratarea bolnavilor de Covid sunt ținute...

Gabriela Firea susține că medicamente pentru tratarea bolnavilor de Covid sunt ținute în depozitele Unifarm. Senatorul mai susține că materiale sanitare de peste 50 de milioane de lei au expirat deja

Senatorul PSD, Gabriela Firea, a susținut în Parlament că România a primit 1057 de cutii cu medicamente pentru tratarea bolnavilor de Covid-19 din partea Austriei, dar acestea zac în depozitele Unifarm, fără să fie folosite.

„Românii au dreptul să fie corect informați. Neîncrederea în autorități se explică prin lipsa unui dialog sincer, omenesc, între cei de la putere și cetățeni. Iată câteva întrebări legitime către ministrul interimar al Sănătății :
Austria a donat României 1075 de cutii de diferite tipuri de medicamente pentru tratarea pacienților de COVID-19. Potrivit informațiilor publice, aceste medicamente au fost recepționate de IGSU și au intrat în depozitele UNIFARM.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Domnule ministru,
Vă solicit să ne explicați de ce aceste medicamente, extrem de necesare în spitalele din toată țara, sunt predate UNIFARM și nu Direcțiilor de Sănătate Publică din județele cu cea mai mare incidență, unde este, cu siguranță, nevoie de ele!
Care este mecanismul legal care stabilește această distribuție?
Nu considerați necesară stabilirea unui nou mod de lucru, rapid și eficient, având în vedere că ne aflăm într-o situație catastrofală pentru sănătatea publică?”, sună interpelarea senatorului PSD.

Ea a mai afirmat că materiale sanitare în valoare de 50 de milioane de lei au expirat deja în depozitele Unifarm.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Vă reamintesc faptul că UNIFARM a ținut în depozite, peste un an și jumătate, 390 de ventilatoare, în timp ce românii așteptau disperați în spitale eliberarea unui pat cu oxigen.
Vă reamintesc faptul că tot în depozitele UNIFARM zac în continuare milioane de măști, aparatură și materiale medicale.
SUBLINIEZ CĂ materiale sanitare de peste 50 milioane de lei au expirat deja în depozitele UNIFARM!
De asemenea, vă solicit să faceți publice zilnic informațiile privind alocarea de către UNIFARM a acestor medicamente către spitale.
Românii au nevoie de aceste medicamente acum, nu peste un an sau atunci când vor fi deja expirate”, a încheiat Firea, conform Cristoiublog.ro

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...