luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEGabriela Firea a demisionat din funcţia de Ministru al Familiei: sunt complet...

Gabriela Firea a demisionat din funcţia de Ministru al Familiei: sunt complet nevinovată!

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, şi-a dat demisia din funcţie, au precizat vineri, pentru AGERPRES, surse guvernamentale. Gabriela Firea a avut o primă explicaţie referitoare la ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, afirmând că „plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni!”:

„Sunt complet nevinovată, s-a văzut şi din ancheta derulată, se va constata şi în continuare, în justiţie, dar ceea ce s-a întâmplat cu viaţa mea şi a familiei mele în ultimele 10 zile mi-a arătat interesul imens ca eu să mă erodez şi să-mi scadă până la anulare şansele de a mai câştiga un mandat de primar general.

Voi continua toate iniţiativele pentru oameni, în special pentru copii, tineri, femei din Senatul României, alături de colegii mei din grupul social democrat. Nu îmi este greu să o iau de la început, să fac eforturi din nou ca simplu parlamentar, fără funcţii politice sonore deocamdată. E o onoare pentru mine să fiu de folos românilor, familiei mele politice, colegilor mei.”

Firea acuză un război total pentru demolarea ei

Demisia vine în contextul scandalului dezvăluirilor din căminele de bătrâni. Firea acuză că este victima unui război total.

„În aceste 10 zile de război total pentru demolarea mea și mai puțin pentru aflarea adevărului, am observat că subit, ca la un semn sau o comandă, a existat un singur interes : să se arunce cât mai mult noroi spre mine, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra mea și a soțului meu, să fim puși la stâlpul infamiei, cu un singur scop.

Scopul nu era doar să plec din Guvern. Conduc ministerul cu cel mai mic buget și m-am luptat, uneori, inclusiv cu cei care trebuiau să mă ajute pentru toate proiectele realizate, cu mare chin, într-un an și jumătate.

Obiectivul demolatorilor mei din multe direcții este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei! Să nu mă mai aliniez la startul precampaniei! Toate sondajele arată că aș fi câștigat în orice formulă politică. Pentru că bucureștenii au plătit, din păcate, amar, cei trei ani de experimente pe viața lor cu un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor. Lui nu i s-a mai cerut nicio demisie, când s-au întâmplat chiar tragedii în mandatul său. Întotdeauna a fost o dublă măsură!

Am înțeles că sunt oameni politici care nu fac mai nimic, ba chiar blochează și proiecte începute, dar care sunt susținuți pentru că aparțin unui grup, unui interes. Eu nu aparțin niciunui interes!

Dar, fiecare ne ducem crucea!”

Firea pleacă pentru ca premierul să poată lucra în liniște

Fostul ministru își exprimă regretul că pleacă și anunță că se suspendă, pe o perioadă limitată, din funcția de șef al organizației PSD București.

„Am decis, cu mare regret, dar hotărâtă și cu fruntea sus, să plec din Guvernul României. Am avut acum câteva minute o întâlnire cu domnul prim-ministru Marcel Ciolacu în care i-am prezentat demisia din funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Nu am de ce să mă rușinez, nu am nicio vină, nu aș fi acceptat să se întâmple ceva rău cu vreo persoană și să nu reacționez.

Plec pentru ca premierul să poată lucra în liniște proiectele economice și sociale bune pentru români, la fel miniștrii PSD și PNL, să-și poată prezenta munca. În această atmosferă de război total față de mine, ca membru al Guvernului, nu se poate continua o activitate normală. Nici adevăratul război de la graniță nu s-a mai auzit și văzut în aceste zile.

Dar, miza celor care au profitat de ancheta autorităților, au confiscat mesajele publice și au pus tunurile pe mine nu este Ministerul Familiei, ci reconfigurarea scenei politice pentru anul electoral viitor.

Tocmai din acest motiv plec, pentru moment, cu mare tristețe, față de tot ceea ce am făcut și puteam construi împreună cu echipa social-democrată din Capitală, și din funcția de Președinte al Organizației PSD București, din care mă suspend o perioadă limitată.

Și, cum în Biroul Permanent Național am reprezentat în primul rând Capitala, chiar dacă am promovat cu mare drag proiecte pentru întreaga țară, înțeleg să mă retrag pentru aceeași perioadă.”

Potrivit surselor din Guvern, demisia a fost acceptată de premierul Marcel Ciolacu.

Anterior, joi, ministrul Muncii, Marius Budăi, a demisionat din funcţie în urma neregulilor găsite în sistemul de protecţie a bătrânilor şi persoanelor cu dizabilităţi.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. Decat sa stai sa sustii inseminarea artificiala generatoare de mii de avorturi (ca o buna crestina), cotele impuse de femei in politica ca o vajnica militanta (nu pe valoare, bineinteles, ci pe marxeala) si sa dai PLX-uri dubioase (ca o executanta), mai bine ia o gura de aer…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate