sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATEFundația Gates investește în instalații care transformă fecalele în apă de băut....

Fundația Gates investește în instalații care transformă fecalele în apă de băut. Bill Gates însuși a băut un pahar de apă provenită din fecale și o consideră DELICIOASĂ

Bill Gates vrea să transforme lumea. Nu se mulțumește cu dorința de a vaccina cât mai mulți oameni, de a bloca razele Soarelui pentru a stopa încălzirea globală sau ca unii să mănânce carne artificială.

În trecut, fondatorul Microsoft a finanțat un proiect prin care fecalele umane sunt transformat în apă, zice el, de băut.

În 2015, Bill Gates a fost să viziteze mașinăria care transformă resturile umane în apă, electricitate și un pic de cenușă. Conform miliardarului, această mini-fabrică este parte a eforturilor Fundației Gates de a îmbunătăți sistemele sanitare din țări sărace.

„M-am uitat la mormanele de fecale care urcau pe banda transportoare și cădeau într-un coș mare. Au început să circule prin mașină, au fost fierte și tratate. Câteva minute mai târziu am gustat rezultatul final: un pahar de apă potabilă delicioasă”, a scris Gates pe blogul său.

„Apa avea un gust la fel de bun ca oricare dintre cele pe care le-am avut dintr-o sticlă. Și după ce am studiat ingineria din spatele ei, aș bea-o cu bucurie în fiecare zi. Este atât de sigur”, a continuat miliardarul.

Fondatorul Microsoft spune că transformarea fecalelor în apă și electricitate este necesară pentru că țările sărace nu-și pot permite infrastructura toaletelor din lumea civilizată, așa că, „acum câțiva ani fundația noastră a lansat un apel pentru o soluție”.

Instalația se numește Omniprocesor și în acesta usucă resturile omenești, în timp ce vaporii sunt separați din „produs”. Resturile uscate se ard și produc electricitate, în timp ce vaporii se transformă în apă, a explicat Peter Janicki, cel care a imaginat acest proces.

La acel moment, Omniprocesorul este testat în Senegal. Viitoarea generație a Omniprocesorului este proiectată să prelucreze fecalele de la 100.000 de oameni, obținându-se 86.000 de litri de apă pe zi și 250 kw de electricitate. Totul este finanțat de Fundația Gates.

Miliardarul se gândește deja la piața din India, acolo unde ar fi mulți investitori dispuși să cumpere proiectul, știut fiind faptul că acolo se găsesc fecale din belșug. Indienii nu se sfiesc să-și facă nevoile chiar și pe străzi.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE