ACTUALITATEFructe exotice românești? Mai multe soiuri de kiwi sau de curmale au...

Fructe exotice românești? Mai multe soiuri de kiwi sau de curmale au fost aclimatizate în România și vor fi omologate

Soiuri de fructe exotice, precum curmale, kiwi sau banane, au fost aclimatizate în România și vor fi omologate ca soiuri românești, informează ȘtiriTvr.ro.

Potrivit sursei citate, de exemplu, curmalul a fost descoperit de o echipă de cercetători de la Universitatea de Științe Agronomice din București în nordul Dobrogei, în 1997.

După mai mult de două decenii de studii, soiul a fost aclimatizat și îmbunătățit asftel încât să reziste iernilor geroase și să dea recolte mari. Curmalul va fi omologat ca soi românesc anul viitor și va putea fi cultivat de fermieri.

Și alte soiuri de fructi exotice- kiwi, banana nordului, chiar și rodii- au fost aclimatizate și sunt în curs de omologare.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...