News ȘTIRI Fructe exotice românești? Mai multe soiuri de kiwi sau de curmale au...

Fructe exotice românești? Mai multe soiuri de kiwi sau de curmale au fost aclimatizate în România și vor fi omologate

Soiuri de fructe exotice, precum curmale, kiwi sau banane, au fost aclimatizate în România și vor fi omologate ca soiuri românești, informează ȘtiriTvr.ro.

Potrivit sursei citate, de exemplu, curmalul a fost descoperit de o echipă de cercetători de la Universitatea de Științe Agronomice din București în nordul Dobrogei, în 1997.

După mai mult de două decenii de studii, soiul a fost aclimatizat și îmbunătățit asftel încât să reziste iernilor geroase și să dea recolte mari. Curmalul va fi omologat ca soi românesc anul viitor și va putea fi cultivat de fermieri.

Și alte soiuri de fructi exotice- kiwi, banana nordului, chiar și rodii- au fost aclimatizate și sunt în curs de omologare.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 4.000 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate