vineri, aprilie 12, 2024
ACTUALITATEFilmul evenimentelor de la Primăria Timișoara îl CONTRAZICE pe Dominic Fritz. Neamțul...

Filmul evenimentelor de la Primăria Timișoara îl CONTRAZICE pe Dominic Fritz. Neamțul acuzase o „intrare prin forță” a celor de la AUR | VIDEO

Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, a acuzat AUR că ar fi intrat „prin forță” în sediul instituției pe care o conduce, scrie Digi24.

El a acuzat că Jandarmeria și Poliția Locală „au asistat impotente la acest act violent”. Fritz numește pe simpatizanții AUR drept „bande”.

O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen”, a mai scris primarul Municipiului Timișoara.

În schimb, filmul evenimentului, postat pe facebook de către George Simion (video mai jos), arată că nu a fost vorba de niciun act violent. În imagini se vede cum, găsind ușa primăriei închisă, simpatizanții AUR au intrat, printr-o altă intrare în instituție.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În interior, Simion le vorbește simpatizanților. Într-un punct de vedere trimis presei, co-președintele AUR a vorbit despre motivele prezenței la primărie:

„Ce a spus Dominic Fritz e o minciună sfuntată. Oamenii aceia nu erau aduși cu autocarul. Nu avem nicio legătură cu Noua Dreaptă, care avea un protest la jumătate de oră după. Încearcă să facă ce făcea Iliescu: bande de legionari și așa mai departe. Știți discursul lui Ion Iliescu, îl auzim acum la Fritz și la Iohannis. Nu s-a comis niciun act de violență.

Noi am intrat în Primăria Timișoarei fără să vină vreun polițist local sau o altă autoritate să ne întrebe ceva, nici de certificat, nici ce vrem. Abia la etajul 1 a venit un domn, care nu s-a recomandat, aflăm din postarea domnului Fritz că ar fi managerul orașului, și am cerut ceea ce voiam de la început, o audiență pentru domnul Ioan Bânciu, a cărui soție a fost ucisă de regimul lui Ceaușescu, care de o lună jumate nu este primit în audiență. Nici el, nici alți timișoreni. Asta am cerut, nu s-a comis nicio violență”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE