ACTUALITATEFrédérique Jacobs, medic infecționist, Bruxelles: Sărbătorile în familie sunt deosebit de periculoase....

Frédérique Jacobs, medic infecționist, Bruxelles: Sărbătorile în familie sunt deosebit de periculoase. Să amânăm Crăciunul pentru la vară!

Frédérique Jacobs, șeful departamentului de boli infecțioase de la spitalul Erasme din Bruxelles, a propus amânarea sărbătorilor de Crăciun pentru la vară, pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Invitată în platoul emisiunii postului RTBF, „Question en Prime”, Frédérique Jacobs, a subliniat că sărbătorile de la sfârșitul anului ar putea reprezenta un pericol major pentru persoanele fragile, anunță CNews, citat de SmartRadio.

„Chiar dacă reușim să aplatizăm curba, trebuie să înțelegem că a avea sărbători la sfârșitul anului, așa cum facem de obicei, este periculos. (…) Cu adunări ale întregii familii, în timpul cărora mâncăm, bem, ne amuzăm, ne facem cadouri, ne îmbrățișăm pentru că este Crăciunul sau Anul Nou, este periculos. Acesta este genul de loc unde virusul iubește să se răspândească. Sărbătorile de familie sunt deosebit de periculoase”, a explicat Frédérique Jacobs.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Prin urmare, ea solicită soluții alternative pentru a sărbători Crăciunul și Anul Nou.

„Va trebui să ne gândim la amânarea sărbătorilor de la sfârșitul anului pentru iulie-august, când vremea este frumoasă. Atunci poți avea o petrecere mare în grădina. Cred că va fi nevoie de multă imaginație pentru a nu avea petreceri ca în fiecare an și pentru a găsi altceva de făcut, respectând măsurile”, a concluzionat Frédérique Jacobs.

Și reședintele Klaus Iohannis a dat de înțeles, miecuri, că de Crăciun vor fi restricții în vigoare, recomandând cetățenilor să petreacă sărbătorile în familie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...