ACTUALITATEFranța și Germania îl nominalizează pe Tedros Adhanom Ghebreyesus pentru un nou...

Franța și Germania îl nominalizează pe Tedros Adhanom Ghebreyesus pentru un nou mandat de director al OMS. Etiopia, propria țară, nu-l susține

Germania și Franța spun că, împreună cu alte state UE, îl nominalizează pe Tedros Adhanom Ghebreyesus pentru un al doilea mandat ca director general al Organizației Mondiale a Sănătății. Este pentru prima dată când un candidat pentru funcția de candidat al organizației de sănătate a Națiunilor Unite nu este susținut de propria țară (Etiopia, în cazul de față).

Tedros, care este la conducerea OMS din 2017, se află în lumina reflectoarelor după izbucnirea pandemiei Covid.

Alegerile pentru un nou mandat de director general al OMS, care durează 5 ani, vor avea loc la următoarea adunare generală a organizație, în mai 2022.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Misiunile diplomatice ale Franței și Germaniei la ONU și-au anunțat sprijinul pe Twitter, după ce joi s-a încheiat termenul pentru nominalizări.

OMS anunță pe pagina oficială că lista de candidați nu va fi postată mai devreme de luna noiembrie, scrie SmartRadio.

În aprilie, lansând campania „Go Give One”, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că va permite celor care doresc „să-și joace rolul în vaccinarea globală printr-o donație simplă” și să ajute astfel la oprirea pandemiei.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Astfel, OMS estima că 7 dolari ar acoperi costurile de cumpărare și livrare a unei doze de vaccin pentru o persoană dintr-o țară cu venituri mici.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...