sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEFranța | Senatul a respins vaccinarea obligatorie. Discursul unei senatoare: Este de...

Franța | Senatul a respins vaccinarea obligatorie. Discursul unei senatoare: Este de datoria noastră, ca aleși ai Republicii, reprezentând francezii, toți francezii, să restaurăm dreptul comun și libertățile publice

Miercuri, 13 octombrie, s-a discutat la Palatul Luxembourg propunerea de lege a grupului socialist care dorea impunerea vaccinării obligatorii contra Covid-19 pentru toți. Aceasta a fost respinsă în majoritate de camera înaltă a Parlamentului cu 262 contra 64 voturi, scrie Le Figaro.

Examinat în primă lectură, textul – care avea deja plumb pe aripi după ce fusese respins la examinarea din comisii – dorea să adauge această obligație vaccinală la cele deja existente (difteria, tetanosul).

Patrick Kanner, președintele grupului socialist a revendicat această măsură de „claritate” și „transparență” vizând „imunitatea colectivă” – să reamintim că aceasta din urmă este considerată deja ca un miraj de către oamenii de știință și de către autoritățile sanitare, chiar OMS-ul exprimându-și scepticismul cu privire la capacitatea de a o atinge. Bernard Jomier, raportorul, a pus în evidență limitele pașaportului sanitar, a cărui posibilă prelungire tocmai fusese decisă în aceeași zi în timpul Consiliului Miniștrilor.

Guvernul nu a urmat grupul socialist, care s-a regăsit astfel singur. Ministrul, la fel ca majoritatea celorlalți vorbitori, au apărat motivarea, mai degrabă decât obligarea, invocând rațiuni practice, juridice sau etice.

Dezbaterile au fost pe alocuri tensionate: senatoarea (LR) din Haute-Savoie, Sylvianne Noël a suscitat reproșuri vii pentru că a susținut că „a face obligatorie administrarea vaccinurilor genetice a căror fază experimentală este încă în curs, este politic imprudent și moralmente condamnabil. Este chiar imposibil juridic în starea actuală a reglementării, pentru motive perfect fondate legate de prezervarea sănătății publice și a consimțământului public al fiecăruia”. Aceste idei au declanșat furia secretarului de stat Adrien Taquet, a senatorului Bernard Jomier, dar și a colegilor dânsei din LR, Alain Milon sau René-Paul Savary, printre alții.

Senatorii au ales deci calea înțelepciunii nu calea obligativității generale. Dar, acum înainte de sfârșitul rambursării testelor gratuite (cu excepția prescripției medicale sau a statutului vaccinal la zi), pașaportul sanitar riscă să fie prelungit, iar senatorii care i se opun nu au uitat să sublinieze că împiedicarea prelungirii acestuia rămâne lupta care trebuie dusă, după cum a afirmat Loic Herve, pe Twitter.

O intervenție a remarcabilă a avuti Laurence Muller-Bronn, senatoare din Rinul de Jos (membru LR), care a explicat de la tribună „NU”-ul ei la această propunere de lege:

Ea a deplorat că „cei care îndrăznesc să se îndoiască, să reflecteze, să facă altă alegere (ca cea a vaccinării obligatorii generalizate) ar fi complotiști obscuri”. Subliniind că întâlnim printre aceștia instituții foarte serioase: Academia de medicină care s-a pronunțat contra generalizării celei de-a treia doze. Chiar și Alain Fischer („Monsieur Vaccin”) din partea guvernului s-a pronunțat și el contra vaccinării obligatorii „contextul nejustificând-o”, precum și Consiliul Europei care a cerut ca vaccinarea să nu fie obligatorie (în Rezoluția din 27 ianuarie 2021) și care afirmă că „nimeni nu trebuie să fie supus presiunii sociale, politice sau de alt ordin pentru a se lăsa vaccinat”.

|Ea a mai amintit deciziile țărilor nordice cu privire la interzicerea administrării vaccinului Moderna pentru tineri, înscrierea principiului de precauție în Constituție, caracterul condițional al autorizării de punere pe piață a vaccinurilor. Legând numeroasele elemente care alertează asupra insuficienței probelor cu privire la eficacitatea și inocuitatea vaccinului, la efectul asupra transmisiei, la efectele asupra tinerilor, a femeilor însărcinate, precum și asupra „daunelor psihice a injoncțiunilor sanitare”. Nu există „consens științific asupra vaccinării în masă”, a continuat ea. Reabilitarea imunității naturale, redarea dreptului de a trata medicilor care își cunosc cel mai bine pacienții, drept care le-a fost limitat, sunt unele din măsurile pe care ea le recomandă.

„Ce legitimitate am avea noi de a instaura de manieră autoritară o vaccinare obligatorie și o a treia doză” în timp ce specialiștii „se îndoiesc”? „Avem nevoie de o dezbatere în contradictoriu”, conchide ea, „alimentarea cu informații loiale, transparente și independente”. ”Nu suntem camera de înregistrare a Consiliului științific” a spus ea. Este de datoria noastră, ca aleși ai Republicii, reprezentând francezii, toți francezii, să restaurăm dreptul comun și libertățile publice, căci e vorba despre încrederea cetățenilor”.  Să facem un bilanț rațional, „ieșind din doctrina tot-vaccinală”, „mai degrabă decât să guvernăm prin frică și control”.

Cinci minute dintr-un discurs de bun simț pe care-l credeam dispărut sau aproape dispărut din incinta parlamentară, dar care a fost auzit de această dată.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. Dacă tot declarăm că suntem francofoni și francofili să luăm exemplu și să respingem și noi vaccinarea obligatorie !

  • Pai nu merge asa la noi, in cazul asta nu trebuie sa mai fim francofoni.Suntem francofoni numai cand trebuie sa luam exemple proaste din Occident.

 2. Francezii s-au speriat de porcăria pe care au făcut-o cu certificatul verde.

  Au dat inapoi la legea obligativității vaccinale

  Un mesaj pentru lichelele din Parlament in special : USR, UDMR și PNL-Cațu, cei mai fanatici partizani ai obligativității vaccinale.

  MEsaj și pentru AUR, PSD și PNL-Orban că trebuie să se opună obligativității in continuare, să nu tremure și să nu trădeze.

  Lumea s-a impartit in dictatori și oameni care vor libertate.

  Fasciștii grețoși vor pierde bătălia, mesajul din Franța e că nu mai putem trece linia roșie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE