ACTUALITATEFranța | Proteste masive împotriva permisului sanitar folosit ca „instrument de represiune”...

Franța | Proteste masive împotriva permisului sanitar folosit ca „instrument de represiune” și pentru creșterea salariilor

Salariați, șomeri și studenți au ieșit marți în stradă în cele mai mari orașe din Franța pentru a opri represiunile făcute prin intermediul permisului sanitar și pentru creșterea salariilor, cu șase luni înainte de alegerile prezidențiale, relatează AFP, citat de Agerpres.

În capitală, mii de manifestanți au pornit într-un marș de protest de la Piaţa Republicii către Operă. Protestatarii purtau pancarte cu revendicări precum următoarele: „Pensii, salarii, servicii publice, asigurări de șomaj”, „Nu regresului social!”, „Nu permisului sanitar ca instrument de represiune!”.

„Trebuie să luptăm cu toții, împreună. Tineri activi, șomeri și pensionari, toți împreună putem învinge. Nu vom aștepta până după alegerile prezidențiale pentru creșterea salariilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Creșterile de prețuri accentuează presiunea asupra puterii de cumpărare, ilustrând importanța problemei salariilor. Revendicăm un salariu minim de 1.700 de euro net și o majorare a pensiilor astfel încât să nu existe pensie sub nivelul salariului minim”, au declarat protestatarii.

Potrivit poliției, la Lyon (centru-est) participau la manifestație 2.300 de persoane (6000 potrivit CGT), la Nantes (vest) între 2.400 și 3.500, în funcție de sursă, iar la Rennes (vest) între 1.600 și 2.000, iar la Grenoble (est), aproximativ 1.400 de persoane.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate