ACTUALITATE Franța: Mii de oameni au protestat în mai multe orașe împotriva interzicerii...

Franța: Mii de oameni au protestat în mai multe orașe împotriva interzicerii slujbelor în biserici VIDEO

Mii de francezi au protestat la sfârșitul săptămânii trecute în mai multe orașe din Franța împotriva interzicerii slujbelor în biserici, în urma măsurilor de lockdown introduse de autorități, informează AbcNews.

Aceștia au ieșit în strada bisericilor din mai multe orașe, cerând să se permită serviciul religios și purtau pancarte pe care scria „Lăsați-ne să ne rugăm”.

Proteste au avut loc în mai multe orașe ale Franței, precum Paris, Bordeaux, Lyon, Nantes sau Versailles, credincioșii intonând imne creștine și spunând rugăciuni. La Nantes, oamenii chiar s-au și spovedit în aer liber, cu genunchii pe caldarâm.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

După protestul de vineri din fața bisericii Saint-Sulpice din Paris, poliția a anunțat că nu va mai permite alte proteste, deoarece „nu au respectat regulile de distanțare socială și au violat un ordin care interzice rugăciunile în stradă”, după cum relatează AbcNews.

În mod ciudat, vicarul Arhidiecezei de Paris, Benoist de Sinety, a numit protestele „nefolositoare”, menționând totuși că Liturghia este „o necesitate vitală”, menționând că imposibilitatea de a merge la slujbă este „un fel de suferință”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Reacția autorităților a fost dură, Ministrul de Interne Gerald Darmanin anunțând că nu va tolera un al doilea weekend de proteste.

„Viața este mai importantă decât orice altceva și viața înseamnă lupta împotriva coronavirusului”, a declarat el conform publicației The Local.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Sâmbătă, Consiliul de Stat – cea mai înaltă curte administrativă a Franței – a respins un apel formulat de grupări catolice împotriva interzicerii slujbelor. Ei spun că riscul de contractare al coronavirusului este mai mare în supermarketuri, decât în biserici unde există distanțare socială.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate