luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATEFranța | La cinci zile după ce a fost reales, Macron introduce...

Franța | La cinci zile după ce a fost reales, Macron introduce IDENTITATEA DIGITALĂ. Oponenții măsurii spun că este pasul final spre controlul total al cetățeanului de către stat

La doar câteva zile după realegerea în funcția de președinte a lui Emmanuel Macron, Ministerul de Interne a anunțat introducere unei aplicații care va găzdui identitatea digitală, decretul fiind semnat de către ministrul Gerald Darmanin, marți, informează Breitbart.

Aplicația va permite utilizatorilor să-și scaneze actualul act de identitate și să-l urce în rețea, pentru a fi folosit în cadrul serviciilor publice și private.

Noul sistem vine după ce în 2019, o tentativă similară a fost abandonată, din cauza criticilor cetățenilor apărute ca urmare a faptului că proiectul prevedea folosirea recunoașterii faciale și a amprentelor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Noul proiect nu va înregistra aceste date biometrice, ci numele, data nașterii, o fotografie, adresa de email și adresa fizică.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Conform Guvernului de la Paris, aplicația „permite utilizatorului, în particular, să genereze certificate electronice care conțin numai atributele identitare pe care le consideră necesare terților, pe care îi alege”. În prezent nu este clar cât de largi vor fi scopurile de utilizare ale aplicației de identitate digitală, cu toate acestea, francezii au fost nevoiți să se obișnuiască să folosească aplicații digitale pentru a accesa o gamă largă de servicii în timpul crizei coronavirusului din China, odată cu introducerea certificatului sanitar.

De asemenea, nu este clar dacă guvernul va încerca să folosească aplicația de identitate ca mijloc de control social. Cu toate acestea, guvernul francez a admis anterior că utilizarea certificatului de vaccinare a fost, de fapt, o formă „deghizată” de obligativitate a vaccinării, menită să îngreuneze funcționarea în societate a persoanelor nevaccinate și, prin urmare, să oblige oamenii să adere la voința guvernului.

Uniunea Europeană în ansamblu intenționează, de asemenea, să introducă o aplicație de identitate digitală în acest an, pentru a le permite oamenilor să se bucure de „o mai mare flexibilitate, ideală pentru viața post-pandemie”.

Aplicația planificată ar permite cetățenilor din toate cele 27 de state membre să acceseze site-urile web guvernamentale ale oricărei națiuni UE și va acționa ca un portofel pentru a plăti lucruri precum utilități și chiar pentru a închiria mașini.

Criticii măsurii lui Macron afirmă că măsura este asemănătoare cu sistemul de credit social din China. Liderul mișcării „Les Patriotes”(Patrioții), Florian Philippot, a îndemnat la revoltă.

„Scopul este implementarea sistemului de credit social chinezesc. Control și supraveghere. Să respingem această aplicație și să luptăm prin orice mijloace”, a scris el.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. Tehnica pașilor mărunți sau arsenic cu lingurița, că ajută la păstrarea sănătoasă a danturii.Sunt curios dacă arabilor le este obligatoriu și necesar pentru ridicarea “socialului”.Cât despre alegeri, sunt clar pe model Trump.

  2. Cine i-a pus pe francezi să voteze cum au votat! Aceasta e doar începutul.
    Nu mi-am pierdut încă speranța că românii o să fie mai înțelepți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate