ACTUALITATEFranța: Deplasarea persoanelor sau accesul în mijloacele de transport, condiționate de vaccinare...

Franța: Deplasarea persoanelor sau accesul în mijloacele de transport, condiționate de vaccinare (proiect de lege)

Premierul francez, Jean Castex, a prezentat, luni, un proiect de lege care prevede posibilitatea ca deplasările persoanelor sau exercitarea anumitor activități să fie condiționate de vaccinare, relatează AFP, citată de Agerpres.

Deși guvernul francez neagă intenția a transforma statul într-unul sanitar, opoziția s-a declarat îngrijorată față de acest proiect anunțat, luni, în consiliul de miniștri.

„Premierul poate, dacă este necesar (…) să condiţioneze deplasările persoanelor, accesul lor la mijloace de transport sau la anumite locuri, precum şi exercitarea anumitor activităţi de prezentarea rezultatelor unui test de depistare care stabileşte că persoana nu este afectată sau contaminată în urma unui tratament preventiv, inclusiv a administrării unui vaccin, sau a unui tratament curativ”, se precizează în proiectul de lege.

Franța urmează să iasă în aprilie din starea de urgență sanitară, însă, proiectul de lege vizează „stabilirea unui cadru juridic durabil pentru crizele sanitare”.

„Credeam, cu naivitate, că în patria noastră respectarea libertăţilor era regula şi aceste restricţii, excepţia. Prin asta executivul ar avea toată puterea de a ne suspenda libertăţile fără control din partea Parlamentului? De neconceput”, a reacţionat, pe Twitter, Guillaume Peltier, din partea partidului Les Républicains.

În contextul acestor critici, ministrul Amélie de Montchalin a explicat că textul „nu a fost deloc gândit pentru a crea puteri excepţionale pentru guvern” sau „a crea un stat sanitar”.

Franţa este unul dintre statele europene cele mai suspicioase faţă de vaccinul anti-covid, notează AFP.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...