ACTUALITATEFRANȚA. CEDO respinge ca inadmisibile nu mai puțin de 18 000 de...

FRANȚA. CEDO respinge ca inadmisibile nu mai puțin de 18 000 de cereri care se opun certificatului sanitar

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins ca inadmisibilă cererea unui profesor conferențiar în Drept Privat, care se pronunța împotriva certificatului sanitar. Potrivit unui comunicat remis chiar azi, CEDO declară în unanimitate drept inadmisibilă cererea depusă de profesor, împreună cu alte 18 000 de persoane care se declară împotriva măsurilor luate de guvernul francez.

CEDO consideră că cererea scrisă de profesorul universitar Guillaume Zambrano, care se opune cu fermitate pașaportului sanitar, este inadmisibilă din perspectiva caracterului abuziv al acestui demers ce vizează să provoace ambuteiaj, congestionare a activității sale și aduce drept argument cele 18 000 de cereri standardizate care i-au fost adresate.

Curtea estimează că, dacă opoziția față de măsurile aplicate de guvern a antrenat manifestații publice în țară, cererea nu privește nici dreptul la libertatea de expresie, prevăzută la art. 10 al Convenției, nici pe cea a libertății de asociere, în sensul articolului 11. Judecătorii Curții Europene au mai invocat, de asemenea, și faptul că demersul profesorului Guillaume Zambrano vizează să dăuneze mecanismelor Convenției Europene a Drepturilor Omului și chiar funcționarea Curții.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Cele 18 000 de cereri nu îndeplinesc, spune Curtea, condițiile de reglementare a Curții, în pofida răgazului acordat reprezentantului lor, de a se conforma unor exigențe pertinente. Potrivit judecătorilor, aceste cereri nu pot fi examinate de Curte, organ judiciar însărcinat să supravegheze respectarea Convenției Europene a Drepturilor Omului.

De altfel, Curtea a anunțat că a invitat guvernul francez pentru a-l înștiința cu privire la cererea unui pompier care contestă vaccinarea obligatorie impusă unor anumite categorii profesionale, printre care și a lui. Potrivit CEDO, alte 712 persoane și-au exprimat intenția de a depune o cerere asemănătoare, pe aceeași problematică.

Pe 25 august, Curtea respinsese, printr-o procedură de urgență, alte asemenea petiții în care se cerea suspendarea vaccinării obligatorii, prevăzută în legea din 5 august/ 2021pentru îngrijitori și pompieri.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. CEDO e plin de judecători finanțați de Soros, o listă intreagă. S-a ajuns că ei judecau cazuri ale unor ONG-uri soroșiste și așa s-au trezit și francezii că nu e normal să judece ăia in plin conflict de interese. Imaginați-vă un Cristi Danileț multiplicat de n-șpe ori si veți intelege ce a ajuns CEDO, o clică de judecători răi, revanșarzi, politizați și fanatici. Zero justiție, numai politică executată la ordinul lui Macron.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...