ACTUALITATEFrancisc Tobă a fost validat ca deputat. AUR denunță „monstruoasa înțelegere din...

Francisc Tobă a fost validat ca deputat. AUR denunță „monstruoasa înțelegere din cadrul coaliției de guvernare”. Deputat PNL, se disociază de votul colegilor săi

Mandatul de deputat al lui Francisc Tobă, acuzat de implicare în reprimarea manifestaţiilor de la Sibiu, din decembrie 1989, a fost validat, în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor, informează news.ro.

Francisc Tobă a fost validat ca deputat, după ce Comisia de validarea a înaintat un raport, cu 155 de voturi „pentru”, opt voturi „împotrivă”, o abţinere, iar trei deputaţi nu şi-au exprimat votul.

Biroul permanent al Camerei a aprobat, în urmă cu o săptămână, o cerere a grupului parlamentar al AUR cu privire la invalidarea mandatului lui Francisc Tobă. AUR o propuse ca înlcuitor pe Raluca Maria Borta. În adresa pe care a transmis-o AUR către conducerea Camerei se arată că Tobă nu mai este membru al Alianţei pentru Unirea Românilor, el fiind exclus din formaţiune. Cererea partidului a fost transmisă Comisiei de validare a mandatelor de parlamentar.

Într-un comunicat de presă, AUR „condamnă ferm validarea ca deputat al lui Francisc Tobă”, și „protestează vehement față de monstruoasa înțelegere din interiorul coaliției de guvernare, în vederea validării mandatului de deputat” al acestuia.

„Ignorând deliberat cererile noastre repetate, dar și semnalele din spațiul public, majoritatea parlamentară a nesocotit memoria victimelor Revoluției Române și procesul de condamnare a comunismului, încă neîncheiat, votând un personaj deosebit de controversat în calitatea de deputat al Parlamentului României”, a afirmat AUR, precizând că parlamentarii acestei formațiuni nu au participat „și nu au dat girul unei validări pe care au contestat-o permanent în ultimele săptămâni”.

Deputatul PNL, Florin Roman, a anunțat că se disociază de votul colegilor săi pe acest subiect.

„Mă disociez total şi fără echivoc de votul colegilor liberali din conducerea Parlamentului, care au votat pentru validarea mandatului lui Francisc Tobă! Nu pot accepta un troc murdar, un vot în plus, pentru validarea celui care a condus trupele de represiune, în timpul Revoluţiei din 1989, la Sibiu. Pentru mine este de neacceptat! Politica aceasta, fără principii morale, nu are nicio legătură cu ceea ce aştept de la actuala coaliţie. Ruşinos! Am rugămintea către cei care au votat aceste mizerii să vină cu explicaţii. Este imperios necesar”, a scris Florin Roman miercuri pe Facebook.

Francisc Tobă este membru al Partidului Neamul Românesc și a candidat pe listele AUR, la Brașov. El este acuzat de implicare în evenimentele sângeroase din decembrie 1989, la Sibiu.

AUR a anunțat că nu-i validează mandatul lui Francisc Tobă la finalul anului trecut.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate