miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEFOTO & VIDEO | Mii de locuințe fără energie electrică în Alba,...

FOTO & VIDEO | Mii de locuințe fără energie electrică în Alba, Bihor și Caraș-Severin, în urma ninsorilor. În plină „încălzire globală”, au avut loc și două AVALANȘE în Făgăraș și Bihor

Mii de gospodării din Alba, din Munţii Apuseni şi Munţii Sebeşului, erau, duminică dimineaţa, fără energie electrică, din cauza avariilor provocate de viscol la zeci de posturi de transformare, în judeţ, informează Agerpres.

Potrivit unui bilanţ al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, compania de electricitate a informat că, pe timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, s-au înregistrat „defecţiuni la 7,8 linii de transport energie electrică, două posturi transformare în zona Blaj, 21 posturi de transformare în zona Băiţa-Vârtop (372 abonaţi nealimentaţi) şi 39 posturi de transformare în zona Sebeş (3.462 abonaţi nealimentaţi)”. În teren sunt echipe care lucrează pentru remedierea defecţiunilor.

Autorităţile au intervenit şi în sprijinul a două autoturisme rămase blocate din cauza vremii nefavorabile, dintre care unul în care se aflau şase adulţi şi un copil.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

S-a acționat, de asemenea, pentru degajarea carosabilului de un arbore căzut în Cugir, pe DJ 704, în zona barajului Râul Mic, şi de un arbore căzut pe DN 67C, între Şureanu şi Şugag.

Doi stâlpi au căzut pe şosea la ieşirea din localitatea Măhăceni, pe DC 86.

Ninsorile au cauzat probleme mari și în județul Bihor. Astfel, sute de case au rămas fără energie electrică în localitatea Luncasprie, după ce doi copaci și doi stâlpi de curent au căzut.

Mai mult, o avalașă a blocat Drumul Național 75, la kilometrul 23 între Arieșeni și Vârtop, scrie Antena 3.

Tot fără curent au rămas și aproximativ 600 de abonați și în județul Caraș – Severin, din cauza vremii nefavorabile, a anunțat sâmbătă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin, citat de Agerpres.

Astfel, pe DJ 608A Borlova – staţiunea Muntele Mic traficul a restricţionat pentru îndepărtarea crengilor, a copacilor şi a zăpezii de pe partea carosabilă.

Restricţii sunt şi pe DJ 608 Cornereva – Bogâltin, unde se circulă pe o bandă din cauza unei alunecări de teren.

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, compania de profil a anunţat că sunt probleme în localităţile Răcăşdia, Ruschiţa, Poiana Mărului, Muntele Mic, Păstrăvăria Bozovici, Popas Bigăr, unde circa 600 de abonaţi au rămas fără curent.

O a doua avanlanșă, mult mai gravă decât cea din Bihor, a avut loc sâmbătă seară în Munții Făgăraș, în zona cabanei Capra. Valul de zăpădat a lovit cu putere cabana și a acoperit mașini maşini aflate în parcarea cabanei care este situată în apropierea Transfăgărăşanului, la aproape 1600 de metri altitudine, informează News.ro.

Din fericire, nu există victime, ci doar pagube materiale.„O avalanşă de mari dimensiuni a lovit cabana Capra şi parcarea din faţa cabanei. Nu sunt victime dar sunt pagube materiale atât la cabană precum şi mai multe maşini avariate”,a anunţat, pe Facebook, Avalanşe în Carpaţi, ONG care monitorizează fenomenul avalanşelor în munţii Carpaţi.

Informația a fost confirmată de către Salvamont Argeș. Aproape 60 de persoane, între care 14 copii, au rămas blocați. Pompieri din patru judeţe – Argeş, Olt, Dâmboviţa şi Vâlcea, intervin cu şenilate pentru evacuarea turiştilor. Ei vo fi coborâţi, în primă fază, la o unitate de cazare situată mai jos decât cabana Capra. La faţa locului a fost trimisă o autofreză de zăpadă multifuncţională şi au fost trimise două microbuze, dar şi ambulanţe.

Sursa foto: ISU

Reamintim că și weekendul trecut, s-a înregistrat o situație la fel de gravă, în județele Buzău, Dâmbovița, Prahova, Vrancea, Bacău și Vaslui.

Reamintim că în decembrie, în județele Iași și Botoșani, trei oameni au murit de frig, în propriile locuințe. Tot în decembrie, un om al străzii a fost găsit mort de frig în piața din Târgu Jiu.

În Septembrie, premierul Nicolae Ciucă a anunțat înființarea grupului de lucru pe tema <<Combaterea schimbărilor climatice: o abordare integrată>>. Mai mult, la nivelul Guvernului a fost înființat Comitetul interministerial pentru gestionarea efectelor produse de schimbările climatice în agricultură, a declarat el, citat de Calea Europeană.

Ciucă a numit „schimbările climatice” drept „una din cele mai mari provocări ale omenirii la nivel global”. În august, peste 1100 de oameni de știință au semnat un apel în care au arătat că „nu există nicio urgență climatică”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE