ACTUALITATEFOTO | Sfințirea bucatelor de la Miercurea Ciuc, un nou prilej folosit...

FOTO | Sfințirea bucatelor de la Miercurea Ciuc, un nou prilej folosit pentru a lovi în religia majorității

Credincioșii catolici din România au sărbătorit Paștile duminica trecută, prilej cu care la Miercurea Ciuc a avut loc o ceremonie tradițională, aceea de sfințire a bucatelor.

Oamenii s-au așezat pe rânduri, în Piața din centrul orașului, iar preoții au sfințit cele din coș.

Ritualul, deși se petrece an de an în aceleași condiții, a stârnit atenția mass-mediei din România care nu a pierdut ocazia să folosească momentul pentru a lovi în ortodocșii români.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Astfel, Radu Tudor de la Antena 3 a scris: „O diferență uluitoare, civilizantă(sic!), în raport cu buluceala balcanică ce domină la ortodocși. Cu tot regretul…”.

Din nefericire pentru Radu Tudor, nici cuvântul „civilizantă” nu este există în dicționar, nici „buluceala balcanică” nu domină la ortodocși.

După cum s-a văzut anul trecut, românii ortodocși s-au prezentat la pelerinaje în condiții de maximă disciplină, respectând distanțarea socială impusă de autorități. O imagine asemănătoare cu cea de la Miercurea Ciuc a fost surprinsă la slujba de Sf. Parascheva din 2020, dar nu a stârnit nicio reacție din partea presei (foto stânga). Sfânta Liturghie a durat peste două ore, timp în care mii de oameni au așteptat în perfectă ordine.

În ceea ce privește „buluceala ortodoxă”, lucrurile nu stau așa: în Biserica Ortodoxă, mâncarea este sfințită înainte de a fi dată de pomană.  Credincioșii așteaptă ca preotul să săvârșească slujba de sfințire în ordine, pachetele fiind împărțite ulterior. (foto jos)

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...