vineri, decembrie 8, 2023
ACTUALITATEFOTO | Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, implică școli și grădinițe în...

FOTO | Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, implică școli și grădinițe în organizarea unui festival de Halloween. Anunță zeci de mii de vizitatori

Primăria Sectorului 6, condusă de Ciprian Ciucu, organizează un festival de Halloween, despre care spune că o să fie cel mai mare din România, fiind estimată participarea a zeci de mii de vizitatori.

Deși un astfel de festival nu are nicio legătură cu sărbătorile tradiționale românești, primarul Ciucu a implicat în organizarea evenimentului angajați de la Direcția Generală de Asistență Socială, de la Protecția Copilului, dar și școli și grădinițe din sector.

„Timp de trei zile, insula Lacul Morii și digul amenajat se vor transforma într-un tărâm de poveste”, anunță Primăria Sectorului 6, însă din imagini se vede că povestea este despre schelete, cranii și fantome, specifice acestei sărbători care a fost importată de la americani și care câștigă tot mai mult teren în țara noastră.

Insula va fi decorată de floristul Nicu Bocancea, dar și de profesorii și studenții de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

„Vizitatorii vor fi întâmpinați pe dig de arcade gigant, decorate de către peisagiștii Primăriei Sectorului 6, iar pe insulă vor putea găsi un labirint cu trasee misterioase din 1.000 de baloți din paie, ateliere de confecționat măști, căsuța dulciurilor, dar și zone pentru organizarea de jocuri tematice pentru copii, picturi pe față, zone de relaxare”, mai anunță Primăria Sectorului 6.

Accesul se va face pe bază de costumație, menționează sursa citată, fără să precizeze ce costume se califică pentru acest festival. Se estimează că la acest festival vor participa zeci de mii de vizitatori.

Reamintim că anul trecut, Târgul de Crăciun organizat de Primăria Sectorului 6 s-a numit „West Side Christmas Market”.

Când a fost întrebat de ce s-a ales această denumire, care ignoră limba română, primarul Ciucu a răspuns ironic: „da târgurile de Crăciun sunt o veche tradiție românească, vin de la daci”, după cum a relatat atunci R3media.

Părinții sunt anti-Halloween

Alianța Părinților, organizație a părinților din România, a cerut recent ministerului învățământului să blocheze organizarea de Halloween în școli.

Părinții invocă faptul că această „sărbătoare” are un caracter violent, care preamărește întunericul și cruzimea.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

 1. nasol. problema e ca zecile de mii de vizitatori nu sunt adusi cu forta. Cei care isi duc copiii la festivaluri sataniste ar trebui cazuti din drepturi.
  Probabil dracul vrea sa arate ca are si el adepti, mai ales dupa cele 2 pelerinaje crestine.

 2. Cifra 6, “numarul sectorului”, are o conotatie deosebita… In timpul asa-zisei pandemii am aflat ca primarul de la acel sector apartine unui grup ritualic-religios care se inrudeste foarte mult cu natura pagana a sarbatorii dracilor “halloween” (cu litera mica evident). Avand in vedere aceste detalii, ar trebui sa ne mire ca in sectorul “666” este obligatie “de partid” organizarea unui festival sau a unor serbari cu ocazia unei sarbatori satanice?
  Macar avem (inca?) libertatea de a nu participa la astfel de sarbatori, chiar daca s-ar putea la un moment dat asta sa implice costuri (de ex. sanctiuni disciplinare asupra copilului din partea scolii sau gradinitei, ca de ce nu a participat la sarbatoarea-ritualica).

 3. Pana in anii 2000 era o mandrie sa afirmi ca esti roman oriunde in aceasta lume.
  Acuma imi este jena cand trebuie sa recunosc ca suntem nimic altceva decat un popor ce si-a pierdut identitatea.
  Ne-am vandut tara ,ne-am modificat istoria, traditiile,obiceiurile pana si limba romana o vorbim doar in proportie de 80% pentru restul cuvintelor sunt de origine straina ca sa fiim “Cool” si am imbratisat toate cretiniitatile mapamondului .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE