ACTUALITATEFOTO | Minune în Săptămâna Mare. O icoană a scăpat miraculos de...

FOTO | Minune în Săptămâna Mare. O icoană a scăpat miraculos de flăcările care au mistuit o casă din Poiana Ilvei

O casă din localitatea Poiana Ilvei (Bistrița-Năsăud) a luat foc în Miercurea Mare, 28 aprilie 2021. Imobilul a fost cuprins de flăcări, existând riscul să se extindă și la alte case de locuit.

„Flăcările se manifestau violent, și amenințau să se extindă la vecinătăți. Pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate șase echipaje de pompieri militari de la subunitățile din Sângeorz Băi și Năsăud, respectiv un echipaj de pompieri voluntari de la SVSU Măgura Ilvei. Pompierii militari au evacuat trei butelii din zona de risc pentru evitarea producerii unei deflagrații. De asemenea, 4 bovine și 4 porcine au fost evacuate din adăposturi pentru animale. Intervenția a durat aproximativ 2 ore, interval în care echipajele de intervenție, cu mobilizarea masivă a sătenilor, au limitat propagarea și localizat și lichidat focarele. Suprafața afectata de incendiu este de aproximativ 600 mp” au transmis reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud, potrivit Bistrițeanul.

O icoană a scăpat miraculos de incendiu

Fotoreporterul Radu Sîrbu a postat o fotografie pe pagina sa de Facebook în care vorbește despre urmările incendiului care a avut loc la Poiana Ilvei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Minune dumnezeiască după incendiul devastator ce a mistuit ieri, în Miercurea Mare, o casă din Poiana Ilvei: o icoană a Maicii Domului a rămas neatinsă de flăcările ce au mistuit imobilul“, a scris Radu Sîrbu pe Facebook, text la care a atașat o fotografie cu icoana.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...