ACTUALITATEFOTO | Încă un autobuz electric a luat foc, cu călători înăuntru....

FOTO | Încă un autobuz electric a luat foc, cu călători înăuntru. De data asta, la Dej. Mașina era în garanție și s-a făcut SCRUM în câteva minute

După ce joia trecută, la Brașov, un autobuz electric a luat foc în timpul cursei, toate autobuzele electrice din orașul condus de USR-istul Alen Coliban au fost retrase temporar de pe traseu.

Nu aceași măsură s-a luat la Dej (județul Cluj), deși situațiile au fost asemănătoare. Pe 19 iulie anul trecut, în timpul cursei Șomcuțul Mic – Dej, un autobuz electric în care se aflau câțiva călători, a luat foc în mers, fiind distrus.

Evenimentul a avut loc seara, în jurul orelor 20:30, așa că din fericire, nu erau foarte mulți pasageri în autobuz.

Incendiul violent ridică noi semne de întrebare asupra viabilității acestui tip de autovehicul. La Dej, autobuzul era aproape nou, iar ultima revizie fusese efectuată cu doar câteva săptămâni în urmă, relevă Dejeanul. Mai mult, acesta era în perioada de garanție.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

 

 

Prețul unui asemenea autobuz, care s-a făcut scrum în doar câteva minute, a fost de 300.000 de euro, iar la Dej au fost cumpărate 20 de bucăți. Niciunul nu a fost retras din cursă ca urmare a incidentului. Primar la dej este Morar Costan (PNL).

Gravul eveniment nu a domolit entuziasmul autorităților în promovarea autovehiculelor electrice. Recent, autoritățile au anunțat „pașapoartele verzi” pentru cei care cumpără mașini electrice.

Mai rău, după ce inițial a titrat că autobuzul de la Brașov a luat foc, așa cum arată și imaginile, Antena 3 a schimbat macazul scriind că a avut loc „o degajare de fum”.

Realitatea este însă că acumulatorii autobuzului de la Brașov au luat foc, iar pompierii au fost chemați să stingă incendiul.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate