duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEFOTO | Imagini impresionante cu demolarea fostului IMGB. Rezistența Urbană: Să vină...

FOTO | Imagini impresionante cu demolarea fostului IMGB. Rezistența Urbană: Să vină ansamblurile rezidențiale de duzină, prost construite

A început demolarea la IMGB- Întreprinderea de Mașini Grele București, din capătul cartierului Berceni, sudul Bucureștiului, a anunțat, vineri, pe Facebook, Rezistența Urbană.

„Distrugerea industriei locale în numele societății de consum fără trecut, fără repere, reprezintă un nou atac la patrimoniul industrial bucureștean, și așa puțin și în paragină. IMGB a fost ștearsă și de pe frontispiciul stației de metrou adiacente, numită Dimitrie Leonida din 2008.

IMGB a luat ființă în 1963, devenind una dintre primele uzine din capitală în regimul Ceaușescu. Platforma industrială producea turbine de aburi, a fabricat inclusiv prima turbină de 700 MW pentru centrala nucleară de la Cernavodă, dar și cilindri pentru laminoarele combinatului siderurgic de la Galați (Sidex). A livrat în SUA un arbore de generator pentru centralele electrice. Înainte de 1989, pe platforma de la IMGB funcționau mai multe fabrici, respectiv IMGB, FECNE, General Turbo, Upetrolam, Romenergo Mecanica, Pressofusioni, toate falimentate și distruse.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Să vină ansamblurile rezidențiale de duzină, prost construite. De la primarul general la cei de sector și ONG-urile altcumva protestatare, nimeni nu a zis o vorbă despre demolarea IMGB”, a scris, pe Facebook, Rezistența Urbană.

R3media a anunțat încă din noiembrie trecut că fostul pilon al industriei românești va fi făcut una cu pământul.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE