luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEFOTO | Doi sportivi creștin-ortodocși domină baschetul și tenisul mondial: Novak Djokovici...

FOTO | Doi sportivi creștin-ortodocși domină baschetul și tenisul mondial: Novak Djokovici și Nikola Jokici

Zilele ce tocmai au trecut au adus în atenția opiniei publice faptul că Novak Djokovici, un sportiv de 36 de ani din Balcani, a reușit să devină cel mai titrat jucător din istoria tenisului mondial.

Sârbul a câștigat turneul de la Roland Garros, obținând astfel al 23-lea titlu de Mare Șlem din carieră, record absolut în tenis.

Dacă performanțele sârbului sunt documentate, mai puțin cunoscute sunt realizările unui alt balcanic, Nikola Jokici, în baschetul american.

În noaptea de 12 spre 13 iunie, echipa Denver Nuggets a reușit să câștige primul său titlu de campioană a baschetului profesionist american.

Acest lucru a fost posibil datorită eforturilor jucătorului sârb, Nikola Jokici.

Performanțele sârbului de 28 de ani spun totul: a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei, primul pivot după 21 de ani!

Jokici este primul jucător din istorie care încheie play-off-ul pe primul loc la puncte, pase decisive și recuperări! Este primul jucător cu 10 triple-double (un număr de două cifre de puncte, pase decisive și recuperări – n.r.) într-un singur post-sezon! A terminat finala cu o medie de 30,2 puncte, 14 recuperări și 7,2 pase decisive.

Atât Djokovici cât și Jokici sunt creștin-ortodocși practicanți. Dacă despre legăturile lui Djokovici cu Biserica Ortodoxă sunt cunoscute, mai puțin se cunoaște despre Jokici.

Baschetbalistul sârb este un familist convins, acesta locuind în America împreună cu frații săi, aduși, cu care a crescut în orașul natal, Sombor.

În sufrageria casei din orașul său natal, tronează icoana patronului său spiritual, Sfântul Nicolae.

Jokic este căsătorit și are un copil de 2 ani, pe care pivotul l-a adus pe teren atunci când a primit trofeul de campion al NBA.

Jokic este doar al doilea jucător alb care a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei MVP din ultimii 30 ani.

Victoriile tradiționaliștilor Djokovici și Jokici sunt cu atât mai semnificative cu cât vin în competiții care și-au asumat ideologiile „woke”. De altfel, Patriaria Serbiei, n-a ratat ocazia de a publica o imagine cu cei doi sportivi  și Patriarhul Porfirie, pe contul oficial de Instagram (foto sus).

Populația Serbiei este de doar 6,6 milioane de locuitori, conform estimărilor din 2022.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate