ACTUALITATEFOTO | Bucureștiul, sub aripa Arhanghelilor. Imagini spectaculoase cu interiorul MĂREȚ al...

FOTO | Bucureștiul, sub aripa Arhanghelilor. Imagini spectaculoase cu interiorul MĂREȚ al Catedralei Mântuirii Neamului

Continuă lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului. În ciuda piedicilor bugetare și de tot felul, Catedrala se apropie, zi cu zi, de momentul în care va fi terminată. Deja, este văzută ca un simbol al Capitalei României.

În acest moment se lucrează la finisările interioare, acolo unde o echipă condusă de pictorul iconar Daniel Codrescu realizează icoanele la care românii se vor uita, sute de ani de-acum înainte.

Echipa însumează 50 de oameni și momentan lucrează la Altarul Catedralei: se folosesc aproape 16 kilograme de mozaic pe metru pătrat. Tesserele din piatră, adică pietricelele, se folosesc la fundaluri, iar cele din sticlă la personaje, scrie B365.

Iconostasul Catedralei are 18 metri înălțime, iar icoana Maicii Domnului Platytera din absida altarului va măsura aproximativ 16 metri. Este cea mai mare reprezentare a Maicii Domnului în mozaic din România și una dintre cele mai mari din lumea ortodoxă. Mozaicul are o suprafață de 3000 de metri pătrați, numai în altar, iar în total este vorba de aproximativ 15.000.

„Culorile mozaicului? Sunt culorile care exprimă această lumina, acest contrast, ele trăiesc împreună că într-o simfonie și creează o bucurie a ochiului și a sufletului și cumva te pune într-o comuniune cu sfinții, că de fapt asta este mesajul, asta e intenția”, mărturisește Daniel Codrescu.

Se estimează că Arhanghelii Mihail și Gavriil, care o încadrează pe Maica Domnului, au aproape 13 metri, numai aripile acestora fiind de 10 metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite