vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEFOTO | Bucureștiul, sub aripa Arhanghelilor. Imagini spectaculoase cu interiorul MĂREȚ al...

FOTO | Bucureștiul, sub aripa Arhanghelilor. Imagini spectaculoase cu interiorul MĂREȚ al Catedralei Mântuirii Neamului

Continuă lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului. În ciuda piedicilor bugetare și de tot felul, Catedrala se apropie, zi cu zi, de momentul în care va fi terminată. Deja, este văzută ca un simbol al Capitalei României.

În acest moment se lucrează la finisările interioare, acolo unde o echipă condusă de pictorul iconar Daniel Codrescu realizează icoanele la care românii se vor uita, sute de ani de-acum înainte.

Echipa însumează 50 de oameni și momentan lucrează la Altarul Catedralei: se folosesc aproape 16 kilograme de mozaic pe metru pătrat. Tesserele din piatră, adică pietricelele, se folosesc la fundaluri, iar cele din sticlă la personaje, scrie B365.

Iconostasul Catedralei are 18 metri înălțime, iar icoana Maicii Domnului Platytera din absida altarului va măsura aproximativ 16 metri. Este cea mai mare reprezentare a Maicii Domnului în mozaic din România și una dintre cele mai mari din lumea ortodoxă. Mozaicul are o suprafață de 3000 de metri pătrați, numai în altar, iar în total este vorba de aproximativ 15.000.

„Culorile mozaicului? Sunt culorile care exprimă această lumina, acest contrast, ele trăiesc împreună că într-o simfonie și creează o bucurie a ochiului și a sufletului și cumva te pune într-o comuniune cu sfinții, că de fapt asta este mesajul, asta e intenția”, mărturisește Daniel Codrescu.

Se estimează că Arhanghelii Mihail și Gavriil, care o încadrează pe Maica Domnului, au aproape 13 metri, numai aripile acestora fiind de 10 metri.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE