luni, octombrie 2, 2023
ȘTIRIFOTO | Blasfemie sub patronajul Ministerului Culturii, la o expoziție de „artă”...

FOTO | Blasfemie sub patronajul Ministerului Culturii, la o expoziție de „artă” în mijlocul Bucureștiului

Zilele acestea se desfășoară, în București, o expoziție de „artă” ce reunește o serie de „lucrări” prin care este batjocorită credința.

Expoziția este organizată de Art Safari, sub patronajul Ministerului Culturii, la Palatul Dacia aflat pe strada Lipscani.

Intitulată „Nmyphs and Zombies. Speranța lui Ondine și disperarea lui Baraka”, evenimentul este prezentat ca fiind „o expoziție de artă contemporană românească așa cum nu ai mai văzut.”

În fapt, lucrările reunite sub această falsă promovare reprezintă o blasfemie la adresa Mântuitorului și a Maicii Domnului, fiind greu de descris în cuvinte piesele expuse la această expoziție.

Un exemplu, semnalizat de blogul Theodosie.ro, este Maica Domnului cu Pruncul Iisus, care este reprezentată fumând, având în loc de chip un craniu. Exemplele pot continua, însă nu dorim ca prin detalierea lucrărilor să promovăm această expoziție.

Potrivit site-lui Art Safari, „Ondine Slimovschi (n. 1982) este o artistă a mitologiei senine și a bestiarului basmelor frumoase. Folosește portretul feminin ca instrument prin care sugerează emoții puternice, iar Paul Baraka (n. 1994) este un artist care se concentrează pe subiecte șocante și provocatoare. Abordarea sa este și una critică, evidențiind banalitatea răului prin sarcasm și ironie.”

Curatorul expoziției este Ruth Hibbard, de la „Victoria and Albert Museum”, Londra.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

4 COMENTARII

  1. Dumnezeu e indelung rabdator dar nici nu se lasa batjocorit la infinit. El va decide cum ii va pierde pe acesti artisti (daca nu le vine mintea la cap): prin foc, prin sabie, prin boala, oricum bine nu vor sfarsi. Toti cei care si-au batut joc de Dumnezeu au sfarsit tragic si pe lumea asta, si ard si in focul cel vesnic dincolo.

  2. “blesfemia” e luata cu ingaduinta in ortodoxie,
    multi au uitat:

    ” sa nu credeti ca am venit sa aduc pacea pe Pamant:
    -nu am venit sa aduc Pacea ci….”

  3. “Artistii” sunt activisti feministi si anarhisti cu capul inecat in nihilism. Astia stiu numai sa urasca. E plin occidentul de “arta contemporana” produsa de dezaxati de genul asta care promoveaza ura fata de cei care au alte valori decat ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate