sâmbătă, aprilie 19, 2025
ACTUALITATEFostul șef de campanie al lui Bill Clinton explică: Iată cum poate...

Fostul șef de campanie al lui Bill Clinton explică: Iată cum poate câștiga Trump

spot_img

Dick Morris sau Richard Samuel Morris este un consultant politic american, fost consilier al Președintelui Bill Clinton (democrat) și directorul de campanie al acestuia pentru alegerile din 1996, pe care Clinton le-a și câștigat.

Acesta explică, în articolul publicat în Western Journal, că alegerile din SUA nu s-au încheiat și cursa nu este pierdută pentru Președintele în funcție, Donald Trump. Articolul tradus integral și în exclusivitate pentru R3Media, mai jos:

Iată cum poate câştiga Trump

1. Numai Colegiul electoral sau organismele legislative ale statelor pot declara un candidat drept câștigător. A baza această decizie pe cifre și estimări din mass-media și a-l numi pe Biden „președintele ales” este un lucru iresponsabil.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

2. Probabil că renumărarea voturilor în Arizona, Georgia și celelalte state va fi masiv în favoarea lui Trump. Majoritatea posibilelor erori sau a voturilor nevalide au legătură cu buletinele de vot trimise prin poștă. (Voturile prin maşinile de votare sunt mai greu de falsificat). Întrucât Biden a câștigat peste două treimi din voturile prin poştă și din voturile celor absenţi de la urne, este posibil ca majoritatea buletinelor prin poștă anulate să fie scăzute din totalul de voturi pentru Biden.

3. Canalele media îi alocă în prezent lui Trump 214 voturi electorale (270 este numărul necesar pentru victorie).

4. Alaska, unde Trump a condus cu 2:1 întreaga săptămână și unde au fost numărate până acum mai mult de jumătate din voturi, îi va acorda probabil cele 3 voturi lui Trump, care va obţine astfel 217.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

5. De asemenea, Trump a condus în Carolina de Nord (15 voturi) toată săptămâna și avansul de 75.000 în favoarea sa nu a scăzut. Fără îndoială, va rămâne învingător în Carolina de Nord. La fel ca în cazul statului Alaska, canalele mass-media nu-l vor numi învingător pe Trump, pentru a întreţine iluzia unei victorii a lui Biden. Carolina de Nord va ridica numărul voturilor electorale pentru Trump la 232.

6. În urma numărării voturilor în Arizona, deficitul de voturi pentru Trump s-a redus de la 30.000 vineri la 18.500 sâmbătă, rămânând aproximativ 100.000 de voturi care mai trebuie numărate.

După ce în Arizona (11 voturi) se va încheia numărătoarea, va avea loc o renumărare care va fi favorabilă lui Trump, cum am arătat la punctul 2. Dacă va câștiga Arizona, va ajunge la 243 de voturi.

7. În Georgia (16 voturi), Biden conduce cu doar 8.400 de voturi, un avans care se află în scădere. Ca şi în Arizona, Trump ar putea câștiga totuși după încheierea numărării și, dacă nu se va întâmpla asta, are șanse foarte mari să iasă câştigător în urma unei renumărări. Cu cele din Georgia, Trump ar ajunge la 259 de voturi.

8. Se consideră că Wisconsin (10 voturi) a fost câștigat de Biden cu 21.000 de voturi în avans, dar o renumărare urmează să aibă loc. Având în vedere situaţia menţionată la punctul 2, sunt foarte multe șanse ca Trump să câştige Wisconsin. Procesul renumărării în Wisconsin este pe deplin corect și transparent – reprezentând un model de urmat pentru națiune –, astfel că se prea poate ca situaţia să se răstoarne în avantajul lui Trump. Dacă se va întâmpla asta, va avea 269 de voturi – la un pas de victorie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

9. Apoi, decisive sunt situaţia din Pennsylvania și cele 20 de voturi de aici. Curtea Supremă a permis, în mod provizoriu, să fie numărate buletinele de vot dacă acestea au sosit înainte de vineri, 6 noiembrie, și au ştampila poştală cu data dinaintea zilei alegerilor, 3 noiembrie, și a hotărât separarea buletinelor sosite mai târziu. Atunci când judecătorul Samuel Alito a fost informat că statul nu a separat voturile sosite târziu, după cum sfătuise secretarul de stat din Pennsylvania, Alito a emis hotărârea vineri.

În prezent, Biden conduce în Pennsylvania cu un avantaj de 37.000 de voturi. Numărul buletinelor de vot sosite cu întârziere depășește probabil cu mult acest total (statul nu a publicat această informaţie). Judecătorul Alito și o majoritate a Curții pot elimina buletinele de vot sosite cu întârziere, ceea ce va face posibilă situaţia ca Trump să câştige statul.

În plus, din motivele menţionate mai sus, este posibil ca o renumărare să-i ofere lui Trump un avantaj decisiv. Dacă va câștiga Pennsylvania, va avea 289 de voturi și o victorie clară.

Va avea loc o renumărare în Pennsylvania? Legea actuală impune o astfel de situaţie dacă diferenţa dintre cei doi este sub 0,5 la sută, iar în Pennsylvania probabil va fi ușor mai mare.

O renumărare ar avea loc în două cazuri: În primul rând, Curtea Supremă ar putea hotărî această măsură în cazul în care persoanele responsabile cu numărarea voturilor ar încălca în mod atât de flagrant dispoziţia lui Alito de a separa voturile încât acesta ar trebui să o reemită. Să ne amintim că patru judecători au vrut să se reconsidere daca pot fi luate în calcul buletinele de vor sosite cu întârziere, dar instanța a votat 4-4 în octombrie. Acum, când judecătoarea Amy Coney Barrett face parte din Curtea Supremă, instanţa s-ar putea să adopte o altă viziune, mai ales într-un moment de răscruce privind președinția Statelor Unite.

În al doilea rând, articolul II secțiunea 1 din Constituția SUA prevede:

„Fiecare stat va desemna, într-o manieră care poate fi stabilită de organul legislativ al acestuia, un număr de electori egal cu întregul număr de senatori și reprezentanți pe care statul are dreptul să îi aibă în Congres.”

Legislatura din Pennsylvania, aflată în mare parte în mâinile republicanilor (ambele camere), poate decide să ceară o renumărare înainte de a numi electori. Pentru a aduce argumente în acest caz, aceasta poate organiza audieri cu privire la acuzațiile de fraudă, astfel ca alegătorii din stat să înțeleagă cât de flagrant le-au fost nesocotite voturile.

Preşedintele Senatului de stat din Pennsylvania și purtătorul de cuvânt al Adunării de stat au susţinut o conferință de presă în care și-au anunțat intenția de a „audita” procesul de numărare a voturilor.

După cum se spune zicala: „Opera nu se termină până nu cântă soprana cea grasă”. Și încă nu a cântat.

Articol tradus de Irina Bazon.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE