ACTUALITATEFostul ministru, Daniel Funeriu: Guvernarea prin rotație este cea mai mare deturnare...

Fostul ministru, Daniel Funeriu: Guvernarea prin rotație este cea mai mare deturnare a democrației de după 1989. Cei responsabili au dus România la o organizare statală cvasi-mafiotă

Fostul ministru al educației, Daniel Funeriu, a criticat dur strategia de „guvernare prin rotație”, pe care urmăresc să o adopte PNL și PSD, numind-o „deturnare a democrației”.

În opinia lui Daniel Funeriu, cei care au plănuit și dus la îndeplinire acest gen de guvernare „au dus România la o organizare statală cvasi-mafiotă”.

„ „Guvernarea prin rotație” este cea mai mare deturnare a democrației de după 1989. Punerea în aplicare a „rotației” e mult mai gravă decât trădarea electoratului. Trădarea electoratului e sancționabilă la vot. Rotația, ea, face votul inutil, pentru că reprezintă cartelizarea vieții politice.
Nu am nervi și nici răbdare să explic de ce e așa, atât conceptual cât și operațional. Cei responsabili, prin acțiune sau tăcere, au îngropat orice idee de construcție a unui stat modern, au condamnat, oficial, România la o organizare statală cvasi-mafiotă.
PNL și președintele Iohannis au încă posibilitatea să oprească această distrugere ireversibilă a statului*. Fie prin refacerea coaliției cu USR, așa cum e ea, imperfectă, fie prin refuzul „rotației”.
*dragi politicieni: peste 10 ani nimeni nu o să-și mai aducă aminte de voi, că sunteți miniștri, parlamentari, primvicepreședinți sau ce mai sunteți. Dar toți românii vor plăti inconștiența voastră. Chiar atât de nemernici sunteți, încât distrugeți țara pentru o amărâtă de funcție?”, a scris Daniel Funeriu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...