sâmbătă, septembrie 23, 2023
EDUCAȚIEFostul ministru al Educației, Mircea Miclea, despre redeschiderea școlilor: Anxietățile pe care...

Fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, despre redeschiderea școlilor: Anxietățile pe care le dobândesc acum copiii prin evitarea mersului la școală se vor accentua în viitor

Fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, despre redeschiderea școlilor: Anxietățile pe care le dobândesc acum copiii prin evitarea mersului la școală se vor accentua în viitor

Există riscul ca anul școlar să fie afectat mai mult de fricile privind întoarcerea la școală, decât de cazurile de coronavirus, anxietățile dobândite acum de copii prin evitarea mersului la școală fiind din ce în ce mai mari în viitor, a declarat, fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, pentru Edupedu.

Potrivit acestuia, supra-protecția atât din partea părinților, cât și din partea profesorilor, deși pe termen scurt e liniștitoare, pe termen lung accentuează anxietatea, în sensul că pe măsură ce te protejezi, creierul accentuează pericolul.

„Dacă ne uităm la cercetările științifice, vedem că expunerea este calea de a scăpa de frică. Cu măsuri de siguranță, dar dacă copiii intră la clasă, atunci se va reduce frica. Prin expunere repetată se va reduce frica”, a spus Mircea Miclea.

Expunerea repetată, subliniază fostul ministru al Educației, reduce anxietatea.

„Trebuie să fim foarte atenți, pentru că altfel anxietățile pe care le dobândesc acum copiii prin evitarea mersului la școală se vor accentua în viitor și este detrimental pentru copii, deci trebuie cu orice risc evitat acest lucru. Dezvoltarea ulterioară a fricii înseamnă mai multe lucruri: că ajungi să devii supra-reactiv, adică să vezi pericole acolo unde nu sunt, și să reacționezi excesiv în raport cu mărimea pericolului”, a subliniat fostul ministru Miclea.

Fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, este fondatorul școlii cognitive în psihologia românească și profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

 

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate