marți, martie 5, 2024
ACTUALITATEFostul ministru al educației, Daniel Funeriu, despre protestele woke de la Cupa...

Fostul ministru al educației, Daniel Funeriu, despre protestele woke de la Cupa Mondială: Aroganța fotbaliștilor europeni este cosmică și deplorabilă

Fostul ministru al educației, Daniel Funeriu, a criticat în termeni duri pe cei care au găsit de cuviință să critice acum Qatar-ul pentru situația drepturilor omului din această țară, de parcă lucrurile ar fi stat altfel atunci când s-a acordat organizarea acestei competiții.

Funeriu amintește că firme puternice, legate de Qatar, sponsorizează de ani buni echipe precum Barcelona și nimeni nu a protestat. În mijlocul acestor proteste sunt chiar jucătorii europeni, deși ei au beneficiat cel mai mult de banii celor din Qatar (foto).

Observații până acum despre CM:
1) Mi se pare foarte bine organizat, stadioanele au un gazon superb și ambianța în tribune faină.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

2) Nu înțeleg nici în ruptul capului valul de proteste față de Qatar.
E nasoală situația femeilor și, în general, situația drepturilor omului (inclusiv modul în care sunt tratați migranții care lucrează acolo)? Absolut oribilă (mai ales situația femeilor) și e o uriașă diferență față de aceste drepturi în Europa. DAR: e o singură persoană care NU știa aceste lucruri despre Qatar? Să presupunem că nu prea știau oamenii din Europa care e faza cu Qatarul. Nu au știut nici când au cumpărat PSG? Nici când Barcelona juca cu „Qatar Airways” pe piept? Dacă oamenii, în Europa, nu știau care e situația femeilor în Qatar, puteau să facă o excursie edificatoare în suburbiile Parisului, Bruxellesului, Berlinului sau wherever.
3) Aroganța fotbaliștilor europeni este cosmică și deplorabilă. Militantismul lor, ultimele declarații ale lui Klinsmann sunt exemple care arată că pur și simplu nu respectă ideea de toleranță și nu înțeleg că lumea nu se rezumă la micile perimetre geografice pe care le cunosc. Par niște tineri și needucați indivizi care pur și simplu nu înțeleg nimic din lumea asta.
4) Vaaai, CM din Qatar a fost câștigat prin corupție. Dar despre CM 2006 din Germania ce știți? Dacă nu știți nimic, citiți primul comentariu. FIFA e o organizație non-statală și mirarea față de dubioșenii financiare e cel puțiin naivă. Oamenii de acolo au ca job să își umple buzunarele. Și ăsta e un truism”, scris Funeriu.

Intelectualul român a observat că jucătorii musulmani au o identitate „foarte bine conturată” și nu se tem să o arate.

„5) Mă impresionează fervoarea religioasă pe care o arată jucătorii musulmani cu orice ocazie, fie că joacă la echipe din Africa de Nord sau Asia, fie că joacă la echipe europene: când înscriu un gol sau când intră pe gazon. E limpede că acești oameni au o identitate foarte bine conturată și se observă o mare diferență cu cei care aparțin altor religii. E un fenomen interesant de observat.
6) Fotbalul e realmente global. Vedem echipe pe care acum 30 de ani le băteam la scor de tenis, care joacă fantastic. Canada, Maroc, Arabia Saudită, Japonia, Australia. E proaspăt și e excelent. Sper din tot sufletul să avem în curând o campioană din Asia sau Africa, chiar dacă America de Sud și Europa se vor lăsa greu.
7) Franța și Brazilia par să fie dominante până acum.
8. Să vedem ce va fi până la capăt, dar Argentina nu e încă dusă acasă, iar Germania are încă propria soartă în mâini. Să vedem ce face azi cu Spania.
Una peste alta, lumea se schimbă și, pas cu pas, vedem că Europa nu mai deține o superioritate așa cum era înainte”, a menționat Funeriu.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

10 COMENTARII

  1. Atat de conservator ca in 2021 facea albie de porci pe cei antibotnite ,pe antivaccinisti si tipa ca din gura de sarpe ca vaccinarea anticovid a elevilor trebuie sa fie obligatorie.Suntem unii care mai vem putina memorie.Ma uimiti ,dle Somanescu,dvs in ce echipa jucati,ca sa zic asa?Cumva in sunteti coechipier cu Banescu,IAP,sau dl Daniel ?Se pare ca trebuie sa ne obisnuim cu jumatatile de patrioti ca asa e in Romania vremurilor noastre.M-a luat gura pe dinainte ,scuze .

  2. Chiar dacă admitem că negrii sînt mai iuți și mai tari, nu sînt, nu au nici un cîștig din asta la fotbal. Platini, Messi, Maradona, Hagi, Dobrin, Cruiff, pot umple multe rînduri cu alți cei mai buni fotbaliști la vremea lor, nu sînt nici pe departe modelul de atlet puternic și iute. Pe lîngă a știi să stăpînești mingea trebuie să vezi jocul, să-l gândești, să joci în echipă, să-l plănuiești.
    Poate de aceea, și că nu-ți trebuie mare lucru să-l joci, e cel mai jucat sport din lume.

  3. Acesta a fost motivul ca Japonia i-a batut pe nemti.Nemtii nu au venit la cupa mondiala pentru fotbal, au venit sa faca propaganda LGTB.

  4. nu sunt destule barcute de salvare pentru toata lumea pe titanicul sorosist-progresist? E nevoie ca unii sa-si puna blana de conservatori, ca funeriu? bine, deocamdata are o perioada de tranzitie, ca admirator al culturii musulmane.. sau poate islamul e urmatoarea etapa de degradare progresista…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE