sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEFosta PMP-istă Ioana Constantin a fost dată în judecată de AUR din...

Fosta PMP-istă Ioana Constantin a fost dată în judecată de AUR din cauza acuzațiilor neverificate la adresa partidului

Fosta PMP-istă Ioana Constantin se plânge pe Facebook că a fost dată în judecată de Alianța pentru Unirea Românilor după ce a denigrat acest partid și a adus zeci de acuzații neverificate în postările sale:

„Partidul AUR m-a dat în judecată. Pentru declarații publice cu privire la AUR și Rusia. Am aflat din presă despre existența dosarului, dar observ că fragmente din acest dosar sunt deja publice.

Declarațiile mele au deranjat partidul unde actuali sau foști parlamentari au cerut scuze Ambasadei Federației Ruse, au pus sub semnul întrebării importanța apartenenței României la NATO sau au interdicție de a intra în Basarabia, un partid care dorea ca un admirator al lui Putin și aprig critic al scutului de la Deveselu să devină președinte de onoare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Nu am auzit până acum de vreun caz similar. Libertatea de exprimare este fundamentală, democrația a fost câștigată cu greu și se menține cu eforturi și mai mari. Eu sunt un om liber, o conservatoare convinsă, pro – NATO, unionistă și anti regimul din Rusia, iar în activitatea mea politică nu am avut niciodată și nu voi avea aplecare spre îngrădirea libertății de exprimare.”

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În acțiunea depusă pe 7 februarie 2022, la Judecătoria Sectorului 1, reclamanta AUR susține că, începând cu luna ianuarie a anului trecut, Ioana Felicia Constantin a demarat ”o campanie de denigrare și calomniere a Partidului Alianța pentru Unitatea Românilor, atât în cadrul emisiunilor la care a participat, prin postările realizate pe rețele de socializare, cât și prin opiniile transmise prin intermediul interviurilor acordate unor publicații de presă (…)”.

În motivarea demersului, AUR o acuză pe Constantin de ”susțineri publice mincinoase” care ”au depășit limitele dreptului la liberă exprimare” și au produs partidului ”grave daune de imagine (…)”. ”(…) Partidul Alianța pentru Unitatea Românilor este un partid parlamentar, vizibil în spațiul public, iar susținerile proferate nu au nicio legătură cu activitatea noastră, ci au caracterul unor pure denigrări și calomnii, cu unicul scop al discreditării noastre, de pierdere a onorabilității, dar și de pierdere a încrederii simpatizanților și membrilor partidului – faptele pârâtei având un caracter ilicit care nu poate fi tolerat într-o societate democratică.”

Dosarul se află în faza de proceduri, nefiind încă stabilit un prim termen de judecată. În noiembrie 2021, invocând ”declarațiile și acțiunile contradictorii din spațiul public cu privire la o eventuală apropiere a Partidului Mișcarea Populară de partide extremiste și pro-rusești cum este AUR, dar și discuțiile neasumate privind PNL”, Constantin a demisionat din PMP, formațiune în care a deținut funcția de vicepreședinte. În prezent, Constantin activează în domeniul ONG, dar continuă să aibă postări cu caracter politic și este invitată frecvent la dezbaterile de la posturile TV de știri, conform g4media

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE