duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEFost șef de stat, omul care a deschis porțile României către NATO,...

Fost șef de stat, omul care a deschis porțile României către NATO, spune că România a devenit o colonie: Dacă nu ai o viziune, o strategie proprie, despre ce vrei să fie națiunea asta, le îndeplinești pe ale altora și nu exiști

De multe ori se folosește expresia „România este o colonie”, iar cei care o folosesc sunt luați în derâdere, dar nu este cazul.

Avertismentul vine de la cel mai înalt nivel: fostul președinte al României, Emil Constantinescu. Omul care a deschis porțile României pentru integrarea în NATO spune că țara noastră nu duce lipsă de resurse, însă nu are o strategie sau viziune proprie, astfel că urmează pe ale altora.

„Ce-i lipseşte României acum? Se vorbeşte foarte mult la televizor (…), se lansează câte o frază, după care o preia toată lumea: România e o colonie. O colonie nu este o ţară căreia îi sunt exploatate resursele naturale, că la asta se gândesc ei. Asta e meseria mea, specialist în resurse naturale. Resursele naturale sunt aici, ele pot să fie vândute mai prost sau mai bine, în funcţie de corupţie, care există în toată lumea.

O ţară devine colonie atunci când nu are o viziune proprie asupra viitorului, o strategie pe termen lung şi un proiect pe termen scurt, care să plece de la propriile resurse naturale, de la propriile resurse umane şi în baza căreia să se poată asigura o integrare corectă într-un sistem mondial. Dacă nu ai o viziune proprie, despre ce se întâmplă, ce vrei să fie naţiunea asta, ce vrei să facă, dacă nu ai o strategie, le îndeplineşti pe ale altora şi nu exişti. (…) Noi aveam o viziune mai profundă decât avea Occidentul (…), eram respectaţi pentru ceea ce eram şi încrederea în noi”, a precizat Emil Constantinescu în cadrul unei conferințe de presă de la Muzeul Bruckental din Sibiu.

Emil Constantinescu a fost președintele României între 1996 – 2000. În 1997, a fost lansat parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite, după vizita la București a președintelui american, Bill Clinton.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Himm…cand un tradator al Romaniei vorbeste despre Romania, trebuie sa fim prudenti. Cea mai periculoasa minciuna este cea care contine si o doza de adevar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE