miercuri, iulie 24, 2024
ȘTIRIFost șef al Poliției Vaslui, trimis la închisoare cu executare pentru că...

Fost șef al Poliției Vaslui, trimis la închisoare cu executare pentru că a ajutat doi bătrâni săraci să scape de amenda primită pentru traversare neregulamentară

Fostul șef al IPJ Vaslui, Mihai Carp (foto), a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru că a ajutat doi pensionari, soț și soție, să scape de amenda primită pentru traversarea neregulamentară a străzii, informează Libertatea.

Bătrânii s-au plâns comandantului că au pensiile prea mici pentru a plăti amenzile, însă polițistul i-a amendat pe fiecare cu 195 de lei. În plus, aceștia i-au promis că dacă vor primi doar avertisment, nu se vor mai abate de la normele rutiere.

Impresionat de situația celor doi soți, fostul șef al IPJ Vaslui l-a convocat pe șeful Serviciului Rutier, Ioan Vârlan, și i-a cerut să rezolve situația în favoarea pensionarilor. Șeful Serviciului Rutier l-a contactat pe agentul Mihai Vizitiu – cel care a dat amenzile – și i-a cerut să modifice procesele verbale, mai exact să consemneze avertismente în locul amenzilor. Vizitiu s-a conformat, însă apoi a întocmit raport către DNA, relatând fapta.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În timpul procesului, Mihai Carp a declarat că pensionarii nu ar fi reușit să se înscrie în audiență pentru a reclama abuzul polițistului Vizitiu și de aceea a ales să-i ajute. Judecătorul a subliniat însă că șeful inspectoratului „nu avea dreptul de a interveni pentru modificarea unor acte îndeplinite de către un agent al Biroului Poliției Rutiere, deoarece persoanele interesate își puteau exercita drepturile de a contesta procesul verbal de contravenție sau de a formula o plângere sau reclamație privind presupusul comportament abuziv la care ar fi fost supuși.

De remarcat este că agentul care i-a amendat, Mihai Vizitiu, lucra și pentru DNA, într-o altă anchetă care-l viza pe Mihai Carp. Mihai Vizitiu a fost condamnat anul trecut pentru ucidere din culpă, pentru că l-a împușcat în cap pe un șofer auto care nu a vrut să oprească la un control.

Comisarul Mihai Carp a fost condamnat, la finalul lunii ianuarie, alături de alți nouă polițiști.
Deși a fost trimis în judecată pentru o singură faptă penală, spre deosebire de alți polițiști judecați în același dosar, care au primit pedepse cu suspendare, în cazul fostului șef al IPJ Vaslui, tribunalul a decis ca pedeapsa să fie executată în regim de detenție. Mihai Carp a refuzat explicit să presteze muncă în folosul comunității.

Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitivă.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Adica Vizitiu pt omor ia inchisoare cu suspendare, iar Carp pt o anulare de amenda ia inchisoare cu executare. Alooo judecatoru’ ti s-a rupt balanta?

  2. l-a elogiat si stireanu in cotidianu,
    sa fie primit da’ ala chiar a facut trafic de influentza!
    (politzistu bun,
    politzaiu rau,SE STIE!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE