marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATEForumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș: Condamnăm ofensa adusă...

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș: Condamnăm ofensa adusă de președintele Ungariei statalității românești!

Organizația nonguvernamentală „Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș” susține că vizita recentă a președintelui Ungariei, Novak Katalin, a fost sfidătoare la adresa românilor, de natură să amintească  de „Ungaria mare și la separatismul așa-zisului „ținut secuiesc”.

Reprezentanții ONG-ului menționat mai sus consideră că președintele statului  maghiar a adus o reală sfidare adusă României. Ei susțin că par Novak Katalin s-a comportat ca și când ar fi vizitat Transilvania, nu România.

„A desconsiderat într-atât de mult autoritățile din România încât nici nu a avut în vedere o întâlnire cu omologul său sau cu alte autorități din cadrul administrației centrale. Singurii „demni” de întrevederea cu aceasta au fost aleșii UDMR și liderii acestora din teritoriu”, a transmis Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Reacția românilor din Transilvania vine după ce șefa statului maghiar, Novak Katalin,  s-a fotografiat  cu borna vopsită în tricolorul Ungariei de pe Piatra Secuiului, în județul Alba. Ea a participat, săptămâna trecută, la Ziua Unităţii Reformate din Bazinul Carpatic, la Alba Iulia, prilej cu care a fost dezvelită o statuie a lui Gabriel Bethlen, principe al Transilvaniei în secolul al XVII-lea.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Președinta Ungariei, Novak  Katalin, l-a intrigat și pe ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. El a ținut să o atenționeze, prin intermediul unui comunicat de presă, că „un stat nu poate să își aroge drepturi de orice fel în raport cu cetățenii altui stat”, făcând referire la discursul ei, „de a-i spijini pe toți maghiarii, indiferent că trăiesc înăuntrul granițelor sau în afara acestora”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE