sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATEO firmă de food-delivery din București a suferit un atac cibernetic: datele...

O firmă de food-delivery din București a suferit un atac cibernetic: datele personale ale clienților au fost afectate

Clienții companiei Trenta Pizza au fost anunțați că datele lor personale, furnizate la plasarea comenzilor, au fost afectate de un atac cibernetic desfășurat în perioada 01-04.06.2021, a anunțat un comunicat.

Compania a trimis clienților următoarea informare:

„Stimate client Trenta Pizza,

În ciuda tuturor măsurilor noastre de securitate, din păcate, ne-am confruntat, în perioada 01-04.06.2021 cu un atac asupra sistemelor unuia dintre furnizorii noștri ce ne oferă serviciul de găzduire a activității de plasare comenzi. În urma acestui atac, se pare că datele dumneavoastră personale furnizate la plasarea comenzilor au fost afectate.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Prin urmare, am decis să vă transmitem această informare.

Imediat ce acest incident a fost descoperit au fost implementate măsuri tehnice adecvate pentru ca un incident asemănător să nu se mai repete și orice interacțiune a dumneavoastră cu website-ul nostru, în acest moment, este sigură.

La prima accesare a contului dumneavoastră vă recomandăm să vă schimbați parola.

Față de cele de mai sus, vă informăm că puteți solicita schimbarea parolei contului accesând website-ul nostru chiar în acest moment pentru a împiedica să deveniți victima unei încercări de phishing.

ATENȚIE:

Nu apăsați link-uri, nu răspundeți la e-mail-urile expeditorului “noreply [@] trentapizza . ro” sau la e-mail-uri despre care aveți suspiciuni. Nu răspundeți la ele!

Ce s-a întâmplat?

Furnizorul nostru de servicii de hosting, a fost informat, la începutul săptămânii, de către un hacker care susține că a furat o cantitate mare de date personale, inclusiv ale clienților Trenta Pizza.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

S-a lansat rapid o investigație împreună cu împuternicitul nostru unde s-a produs incidentul. S-a identificat o posibilă vulnerabilitate a bazei de date care, între timp, a fost rezolvată, însă, ca urmare a acesteia, am decis să calificăm acest eveniment drept o încălcare a securității datelor și a fost raportat la autoritatea pentru protecția datelor.

De asemenea, întrucât incidentul s-a produs în Olanda, țara împuternicitului nostru, s-a depus și o plângere la poliția locală.

În plus, vulnerabilitatea a fost închisă imediat împreună cu experții IT și s-au luat măsuri suplimentare pentru a proteja datele clienților noștri. Din fericire, incidentul nu are un impact asupra procesului de comandă sau a activității noastre putând în continuare să se plaseze comenzi online, la telefon sau direct în locații.

Ce date sunt implicate?

Investigația noastră a arătat ca acest atac a afectat următoarele date personale: numele, adresa de livrare, adresa de e-mail, numărul de telefon, produsele comandate de la noi, parola (dacă ați creat o parolă pentru contul dumneavoastră) și data de naștere dacă aceasta a fost completată în cadrul profilului de client. Precizăm că în baza noastră de date nu se află numerele de cont bancar sau detalii ale cardurilor de credit ale clienților care au realizat plăți online astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că aceste date au ajuns la atacatori.

Ce măsuri am luat?

Pe lângă măsurile necesare închiderii acestui incident și prevenirea producerii altuia în viitor, am început să ne informăm clienții și angajații despre acesta.

De asemenea, am informat părțile cu care lucrăm, precum și Autoritatea pentru Potecția Datelor cu Caracter Personal.

În plus, s-au angajat specialiști externi, s-a depus plângere penală, pentru a investiga incidentul și a afla cine se află în spatele atacului și modul în care s-a operat pentru a vedea cum poate fi prevenit în viitor un astfel de incident nedorit.

Ce înseamnă acest incident pentru dumneavoastră?

Deoarece datele dumneavoastră ar putea fi la dispoziția atacatorului, există riscul ca atacatorul să vă publice datele sau să deveniți ținta unor fraude prin intermediul unui e-mail de phishing, de exemplu.

Este posibil să fiți contactat prin e-mail sau telefon pentru a vi se cere informații suplimentare sau să efectuați o plată.

Sfatul nostru insistent este să nu răspundeți la astfel de solicitări și să rămâneți tot timpul atenți la posibilele fraude sau furturi de identitate. Vă sfătuim să raportați imediat poliției dacă deveniți victimă a criminalității informatice. Dacă aveți un cont la noi, vă sfătuim să vă schimbați parola!

Ne cerem sincere scuze pentru acest incident și pentru orice neplăceri cauzate. Dacă aveți întrebări suplimentare, vă rugăm să ne contactați la e-mail contact [@] trentapizza . ro iar noi vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate