joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEFocșani | Protest anti mască: Vrem să respirăm la școală!

Focșani | Protest anti mască: Vrem să respirăm la școală!

Câteva zeci de persoane au participat, duminică, la o acțiune de protest față de obligativitatea purtării măștilor, dar și în ceea ce privește vaccinarea, informează Ediție de Vrancea.

„S-a dovedit în ultimele luni că purtarea măștii nu a rezolvat problema COVID-ului. Cât privește vaccinarea, s-au înmulțit cazurile de COVID-19 după ce s-a început vaccinarea, atât în România, cât și în toate statele lumii. Este cât se poate de logic că nici masca și nici vaccinul nu sunt soluții împotriva COVID-19. De aceea am venit aici astăzi. Vrem să ni se respecte libertatea de a alege. Nu poți să obligi copiii să poarte mască la școală. Este un act criminal împotriva lor. În toată lumea sunt proteste, numai în România oamenii parcă sunt tranchilizați. Iar presa este coruptă și nu scrie despre acțiuni de acest gen”, a precizat una din participantele la protest.

Participanții au venit cu mesaje precum: „Corpul meu, alegerea mea! Stop obligativității vaccinării”, „Masca e inutilă”, „Vrem să respirăm la școală” sau „Respectați Tratatul de la Oviedo”.

Convenția de la Oviedo, ratificată de România, prevede, printre altele, la articolul 5 că: „O intervenție în domeniul sănătății poate fi făcută numai după ce persoana respectivă și-a dat consimțământul în mod liber și în cunoștință de cauză. Acestei persoane trebuie mai întâi să i se furnizeze informația corespunzătoare referitoare la scopul și natura intervenției, cât și la consecințele și riscurile acesteia”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE