ȘTIRIFocșani: Conferință „Despre continuitate în misiunea femeii în societate” cu Mircea Platon...

Focșani: Conferință „Despre continuitate în misiunea femeii în societate” cu Mircea Platon și ÎPS Ciprian

Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei organizează duminică, 24 ianuarie 2021, ora 17:00, la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” din municipiul Focșani, conferința intitulată Despre continuitate în misiunea femeii în societate, având ca invitați pe Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei și pe istoricul Mircea Platon.

„«Femeile sunt temelia educației în fiecare generație», spunea Simion Mehedinți, care a participat atât la constituirea Societății Ortodoxe Naționale a Femeilor Române, la Ateneul Român, în anul 1910, cât și la constituirea filialei Focșani, în ianuarie 1914, în prezența tuturor oficialităților locale și a unui public numeros.

Astăzi, după 107 ani, rememorăm acel moment printr-o conferință susținută de ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, și istoricul Mircea Platon.

Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei este continuatoarea societății înființate în urmă cu 107 ani, de ierarhul de atunci al locului”, afirmă organizatoprii, informează Radio Trinitas.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Conferința din 24 ianuarie 2021 este despre ceea ce mai poate salva această continuitate, și anume conștientizarea misiunii pe care femeia creștină o are în societate. Într-o lume în care educația și valorile par a fi spulberate, femeia creștină, prin recursul la continuitate, poate găsi forța salvării lumii din jurul ei. Fără asumarea acestei misiuni și fără jertfa împlinirii ei până la capăt, atât continuitatea, cât și misiunea rămân doar simple susțineri”, se precizează în descrierea evenimentului.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate