vineri, aprilie 12, 2024
ACTUALITATEFlorin Cîțu: Vor exista din 1 iunie relaxări pentru toți românii, indiferent...

Florin Cîțu: Vor exista din 1 iunie relaxări pentru toți românii, indiferent de zona în care sunt

Florin Cîțu a declarat, marți, la Satu Mare, că începând cu 1 iunie, relaxarea parțială a măsurilor restrictive va exista „pentru toți românii, indiferent de zona în care sunt”, potrivit Mediafax. Acesta a subliniat „succesul campaniei de vaccinare”, menționând că la București rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mie.

„Singurul lucru care s-a modificat în ultima lună a fost această campanie de vaccinare, este singurul element nou care explică evoluția ratei de infectare din România, ceea ce înseamnă că și presiunea pe spitale a scăzut, că suntem mai aproape de a reveni la normalitate. Avem dozele necesare și nu avem nicio scuză să nu atingem ținta pe care ne-am propus-o la 1 iunie pentru a ne relaxa sau a face un pas important către relaxare. Pandemia va trece, contează acum să pregătim resursele pentru ceea ce urmează.

După un an în care autoritățile s-au concentrat pe sănătate, urmează o perioadă importantă pentru România în care se vor concentra pe economie: „România trebuie să facă pași importanți în procesul de convergență care a fost încetinit după 2007 și nu avem nici o scuză. (…) Avem priorități care vor avea trei surse de finanțare: PNRR, bugetul statului și fonduri europene.”, a declarat premierul României.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Întrebat despre eventualele relaxări zonale, premierul a răspuns:

„Încă nu am vorbit despre cum se vor lua aceste măsuri de relaxare. Discutăm mai multe scenarii pe care le avem pe masă. Ceea ce este important de înțeles pentru toți românii este că de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toți românii, indiferent de zona în care sunt.”, a adăugat Florin Cîțu. Întreaga conferință de presă din Satu Mare poate fi urmărită aici: https://fb.watch/5q91P6pw5R/

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE