duminică, octombrie 1, 2023
ACTUALITATEFlorin Cîțu: CCR este mai mult decât importantă pentru noi toți, este...

Florin Cîțu: CCR este mai mult decât importantă pentru noi toți, este vitală pentru respectarea statului de drept, a principiilor democratice

Președintele Senatului, Florin Cîțu, consideră că activitatea Curții Constituționale a României (CCR) este vitală, cei 30 de ani de existență a instituției reprezentând tot atâția ani de democrație, de domnie a statului de drept, de economie de piață liberă și de siguranță și stabilitate, conform Agerpres.

„CCR este mai mult decât importantă pentru noi toți, este vitală pentru respectarea statului de drept, a principiilor democratice, care ar trebui să ne ghideze, dar și a drepturilor și libertăților fundamentale garantate de Constituție. (…)

Din interacțiunea permanentă pe care o au Senatul și Curtea Constituțională pot să vă spun că sunteți adevărați profesioniști și vă mulțumesc pentru că asigurați buna funcționare a Curții. În calitate de economist, vă spun clar că o economie sănătoasă și funcțională nu există fără un mediu stabil și predictibil, chiar această stabilitate a fost asigurată în ultimii 30 de ani și de activitatea și deciziile pe care CCR le-a luat, respectând litera și spiritul Constituției.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pentru că cei 30 de ani de existență a Curții Constituționale echivalează cu 30 de ani de democrație, 30 de domnie a statului de drept, 30 de ani de economie de piață liberă și 30 de ani de siguranță și de stabilitate.

Cu această ocazie vreau să le mulțumesc, în mod special, pentru contribuția și profesionalismul lor judecătorilor care își vor încheia în curând mandatul la Curtea Constituțională și, bineînțeles, îi felicit pe cei trei noi membri ai CCR desemnați de președintele României, Senat și Camera Deputaților. Mulțumesc, Curtea Constituțională, pentru 30 de ani de activitate în slujba românilor”, a spus președintele Senatului.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Potrivit unor surse, Florin Cîțu ar urma să fie înlăturat din funcția de președinte al Senatului, întrucât ar fi intrat în dizgrația colegilor de partid la doar câteva luni după ce a fost ales președinte PNL. Tocmai de aceea, a fost înlocuit, recent, cu premierul Nicolae Ciucă. Alina Gorghiu și Nicoleta Pauliuc ar fi „favoritele” liberalilor pentru conducerea Senatului în momentul de față.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate