ACTUALITATEFlorin Cîțu are în vedere impunerea certificatului verde pentru toate activitățile economice,...

Florin Cîțu are în vedere impunerea certificatului verde pentru toate activitățile economice, inclusiv pentru accesul în magazine

Florin Cîțu, premierul interimar al țării, a afirmat că că Guvernul trimite la Parlament proiectul de lege prin care angajații din sănătate care nu s-au vaccinat împotriva coronavirus și care nu au trecut prin boală vor fi nevoiți să se testeze pe banii lor.

„Alături de alți membri din Guvern, dl Kelemen Hunor, dl Cseke Attila și dl Lucian Bode, am semnat un proiect de lege pe care îl vom depune la Parlament. Pe scurt, persoanele angajate care nu sunt vaccinate și nu au trecut prin boală, din sistemul de sănătate public şi privat, vor trebui să se testeze pe banii proprii. Este valabil și pentru cei din aviație și IGSU, propunerea a venit de la domnul Lucian Bode. Dacă nu ar fi trecut moțiunea de cenzură, proiectul de lege ar fi fost aprobat în ședință de Guvern și trimis Parlamentului în procedură de urgență.

Ne uităm la măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Una ar fi impunerea certificatului verde pentru orice activitate din România. Cred că, dacă vrem să avem economia deschisă, e o măsură care ar ajuta foarte mult“, a declarat Florin Cîțu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Premierul spune că impunerea certificatului verde nu ar fi o restricționare.

„Asta nu este restricționare. Ar fi o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă ești testat. Sunt trei variante. Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine. Eu spun că aceasta ar una dintre cele mai bune măsuri, folosirea certificatului verde”, adaugă Cîțu.

Propunerea lui Cîțu vine în condițiile în care toate cercetările sociologice arată că românii se opun în majoritate la obligativitatea unui astfel de document. Cel mai recent a fost un sondaj Hotnews pe această temă.

AUR vrea să oprească impunerea certificatului verde

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) lansează un apel către toți deputații, să voteze împotriva introducerii certificatului verde COVID pe teritoriul României, întrucât prin acest document se impune o condiție prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulație și se promovează discriminarea pe criterii sanitare, afirmă formațiunea într-un comunicat de presă.

„Urmează să fie supusă la vot în Camera Deputaților ordonanța de urgență a lui Cîțu privind certificatul verde COVID. Facem un apel la toți parlamentarii să o respingă, întrucât ordonanța conține grave carențe juridice și împarte populația României în persoane vaccinate și nevaccinate, punând semnul egal între o persoană nevaccinată și una bolnavă și între o persoană vaccinată și una sănătoasă. Apelul nostru se îndreaptă și către cetățenii simpli: implicați-vă, scrieți-le parlamentarilor din circumscripțiile voastre electorale, exprimați-vă nemulțumirile, apărați-vă drepturile și libertățile! Doar împreună putem fi o forță, doar împreună putem să spunem NU dictaturii!”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR – citește AICI continuarea.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

 1. Toate astea se intampla fiindca cei care pot si trebuie sa faca ceva atunci ,cand nu sunt complicii acestei dictaturi, se complac in nepasare ,lasitate si interesele lor marunte.Aici vorbim de la politicieni ,presa- a se vedea lasitatea si tradarea unora precum Cristoiu sau Nistorescu si nu numai-,autoritati,medici pana la simplul cetatean care in loc sa mearga la mitingurile unde niste oameni isi risca situatia pentru libertatea lor stau si isi vad de viata lor de kkt ,vorba lui Stefan Iordache.Scarnaviile care ne fac viata un cosmar au observat asta si actioneaza ca atare.Asta e problema si ne meritam soarta.

 2. superman partzu-kcatu are in vedere zilnic cate liniutze trage pe nazz. de asemenea dosarele securimii investitoare il imping de la spate: vei face parnaie pentru indatorarea Romaniei pe otravuri experimeeentaaaleee…. intreb pentru un prieten: poate o nulitate pm demisa sa emita ordine, hotarari sau sa aiba in vedere acte ilegale si neconstitutionale de restrangere de drepturi cetatenesti, atat timp ca pandemia nu a fost declarata vreodata in Romania…?

 3. Deci așa arată niște psihopați.

  nu trece ziua fără teroare.

  ce drept are trădătorul ăsta să inchidă magazinele și oamenii? Nici unul. Puterea lui se bazează pe complicitatea propagandiștilor plătiti sau idioți și pe pasivitatea noastră.

  O să ieșim in stradă cand nu vom mai putea intra in magazine.

  Asta-i holodomor, condamnă la foamete un popor intreg.

  Oamenii ăștia vor ajunge in inchisoare și vor fi bucuroși că acolo nu-i sfâșie poporul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...