marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEFlorin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului după ce Nicolae Ciucă...

Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului după ce Nicolae Ciucă i-a cerut să plece. Mărirea și decăderea lui Florin Cîțu în doar 9 luni

Într-o ședință de urgență la care a participat și premierul Nicolae Ciucă, liberalii l-au forțat pe Cîțu să demisioneze, în caz contrar urma să fie schimbat.

Florin Cîțu a spus că Nicolae Ciucă și secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-au cerut demisia și a comentat că nu a vrut să-i pună pe „unii dintre colegi în situația penibilă” să voteze împotriva conducerii partidului.

El a adăugat că i s-au reproșat „declarațiile de ani de zile despre măsurile care fac rău românilor”, mai exact cele propuse de PSD.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Funcțiile nu sunt pe viață”, a spus el.

Cîțu a spus că e convins că rămânea în funcție dacă nu era coalitia cu PSD. „Cel mai tare am supărat PSD”, a adăugat el.

Interimatul la conducerea Senatului va fi preluat de Alina Gorghiu.

 

Mărirea și decăderea

În luna septembrie 2021, Florin Cîțu era ales ca președinte al Partidului Național Liberal, într-un moment în care era și premierul României.

La finalul lui noiembrie trecut, Cîțu a fost ales președintele Senatului, după ce fusese victima cele mai mai clare moțiuni de cenzură împotriva unui premier din istoria României.

La începutul lui aprilie, Cîțu a fost forțat să cedeze și șefia PNL, la doar șase luni de la numire.

Ciclul gloriei lui Cîțu se încheie cu eliminarea sa din funcția de președinte al Senatului, la nici nouă luni de la alegerea ca președinte al PNL.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE