marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEFlorida, statul cu cea mai mică rată de infecții de Covid din...

Florida, statul cu cea mai mică rată de infecții de Covid din SUA. Florida este statul în care nu există nicio obligativitate și se pune accentul pe tratament monoclonal, nu pe vaccinare

Statul Florida a ajuns să aibă cea mai mică rată de noi infecții cu Covid raportate la 100.000 de locuitori din Statele Unite, informează Breitbart, citând New York Times.

Statul „însorit” este în top și la numărul de infecții medii pe zi, raportează sursa citată. Având în vedere că în august, statul Florida înregistra peste noi 25.000 de cazuri pe zi, scăderea este de peste 90%, ajungând la aproape 1.700 de cazuri.

Cifrele statului Florida sunt o răsplată pentru politicile guvernatorului republican Ron de Santis, care s-a opus obligativităților de tot felul impuse de omologii săi democrați în celelalte state.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De Santis (foto) nu numai că a suspendat toate restricțiile din 3 mai, dar s-a opus din răsputeri tuturor încercărilor guvernului federal de a impune vaccinarea obligatorie.

Mai mult, De Santis a insistat pe tratamentul profilactic și pe cel cu anticorpi monoclonali. Guvernatorul republican a emis un ordin executiv care interzice companiilor private să impună angajaților vaccinarea.

În comparație, California, care are cu doar 2% mai mulți vaccinați și a fost primul care a impus masca și vaccinarea în școli, are o rată de infectare de două ori mai mare decât Florida, relevă Yahoo News.

Florida are 59,5% rată de vaccinare, în timp ce California are 61%, relevă Our World in Data.

Rezultatele bune ale Floridei din octombrie sunt consistente cu cele înregistrate pe tot parcursul anului, inclusiv în martie, când în statele democrate încă erau lockdown-uri și restricții draconice.

Raed Araft, șeful DSU: „Cel mai bine la acest moment pentru noi ar fi o vaccinare rapidă, dacă vrem să o luăm cronologic, asta e părerea mea, pentru că vaccinarea înseamnă prevenire și creează imunitate.

Dacă apare un tratament țintit e foarte bine, dar rămâne soluția optimă să avem un vaccin eficient care să fie folosit pe plan mondial și să limiteze răspândirea.

Vaccinul crește imunitatea și limitează răspândirea”.

Klaus Iohannis, Președintele României: „Dragi români, vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost semnificativ redusă prin vaccinarea populației în proporție covârșitoare. Este în același timp și argumentul suprem împotriva tuturor celor care, contestând cu premeditare sau din ignoranță vaccinurile, sunt indirect responsabili și vinovați de suferința semenilor pe care, chipurile, încearcă să îi salveze de efecte secundare adverse imaginare.

Vaccinurile anti COVID sunt sigure și eficiente, la fel cum și formele severe și decesele cauzate de această boală sunt reale și dramatice. Conspirațiile și teoriile fake news fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar putea salva viața. În același timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă și este nevoie de ele acum”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE