marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEFirma de GPL la care s-a produs explozia, cifră de afaceri de...

Firma de GPL la care s-a produs explozia, cifră de afaceri de peste jumătate de miliard de euro, doar în 2022. Stația din Crevedia NU mai avea autorizație de mediu de TREI ani

Informațiile referitoare la firma de GPL de la care a pornit tragedia din Crevedia, în urma căreia 2 persoane au murit și 56 au fost rănite, sunt mai mult decât contradicatorii.

Pe de o parte, conform declarațiilor primarului din Crevedia, stația GPL unde au avut loc exploziile avea suspendată activitatea.

„Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”, a spus sâmbătă seara, primarul localității Crevedia, Petre Florin.

Fosta stație GPL din Crevedia nu mai avea nici autorizație de mediu, de peste 3 ani, a anunțat, duminică, Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM).

„Potrivit datelor transmise Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), de către reprezentanții Agenției pentru protecția Mediului Dâmbovița, Autorizatia de mediu pe care a detinut-o S.C. FLAGAS S.R.L. a fost emisă în vederea desfășurării activitatii „Comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule (Statie SKID GPL)” și avea valabilitate în perioada 03.05.2016 – 03.05.2021.

Mai mult decât atât, pe amplasament putea exista, conform autorizației, doar un rezervor de depozitare GPL de 5.000 de litri și o pompă de distribuție GPL, neexistând vreo prevedere privind stocarea de autocisterne pe amplasament”, a declarat Președintele ANPM, Laurențiu Alexandru Păștinaru.

Având în vedere că notificarea pentru încetarea activității a fost înregistrată cu șapte luni înaintea expirării documentului, dată de la care nu a mai fost solicitată nicio viză anuală, Autorizația de mediu pentru acel punct de lucru și-a încetat valabilitatea încă de atunci, se precizează în comunicatul transmis de ANPM.

Rezultate financiare incredibile

Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia se numește Flagas SRL. Potrivit Termene.ro, cifra de afaceri a firmei Flagas SRL pe 2022 a fost de peste jumătate de miliard de lei, respectiv 595.000.000 de lei, în timp ce profitul a fost de 32 de milioane de lei.

Presa a relatat că acționarii firmei Flagas SRL sunt Ionuț Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuț Stinga (49%). Ionuț Daniel Doldurea e fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea. Duminică, primarul Doldurea a anunțat, pe Facebook, că a luat decizia de a se suspenda „din calitatea de membru al PSD și, implicit, din orice altă funcție politică deținută”. Potrivit Adevărul.ro, primarul Ion Doldurea are o avere impresionantă, respectiv 11 apartamente, 7 terenuri, 2 case, spații comerciale și depozite de sute de mii de euro.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. presa ne duce ca de obicei pe piste false, nu statia gpl care era ca si inexistenta dupa cum se vede si din satelit, ci autocisternele aduse acolo au fost sursele exploziilor. Astea nu sunt niciodata operate de dorei, indiferent de ce povesti nemuritoate vor scoate pe piata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE