sâmbătă, aprilie 13, 2024
ȘTIRIFilm documentar despre viaţa cântăreţei Mihaela Runceanu

Film documentar despre viaţa cântăreţei Mihaela Runceanu

Au început filmările la documentarul de lungmetraj „Istoria plină de speranţă a Mihaelei Runceanu”, realizat de dramaturgul, regizorul şi actorul Gabriel Sandu şi produs de Monica Lăzurean-Gorgan. Filmările au început în perioada 9-11 iulie la Buzău, oraşul natal al celebrei soliste, unde echipa de filmare a surprins imagini în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului de muzică uşoară pentru copii şi tineret „Mihaela Runceanu – pentru voi, muguri noi”, anunţă Radio România Cultural, iar premiera filmului este planificată pentru anul 2025.

Documentarul abordează povestea celebrei cântăreţe dintr-o nouă perspectivă, prin îmbinarea a două planuri narative: al mărturiilor persoanelor care au cunoscut-o, dar şi prin intermediul unui regizor de teatru, care porneşte într-o investigaţie la capătul căreia îşi doreşte să înţeleagă mai bine cine a fost Mihaela Runceanu.

„Documentarul va fi un amestec de scene ce urmăresc două linii ale poveştii, care se întrepătrund în acelaşi arc narativ: viaţa şi moartea Mihaelei Runceanu aşa cum au povestit-o familia ei, prietenii, studenţii, prin intermediul televiziunii şi al arhivelor, precum şi povestea spusă de spectacolul de teatru, care va crea o reprezentare metaforică acolo unde documentaţia obţinută prin instrumente investigative nu este suficientă” spune regizorul Gabriel Sandu.

Producătoarea filmului, Monica Lăzurean-Gorgan, adaugă: „Etica este un aspect esenţial pentru noi şi pentru regizorul Gabriel Sandu în realizarea acestui documentar. Reconstituirea vieţii artistei Mihaela Runceanu reprezintă o mare responsabilitate, mai ales că în deceniile care au trecut de la moartea sa au existat numeroase reprezentări senzaţionaliste, bazate pe teorii ale conspiraţiei. Ne dorim ca acest proiect să fie profund şi să umple un gol lăsat în moştenirea simbolică a acestei soliste extraordinare. Scopul nostru este să evidenţiem nu doar evenimentele tragice, ci şi personalitatea artistică a Mihaelei”.

Documentarul este regizat de Gabriel Sandu, produs de Monica Lăzurean-Gorgan prin casa de producţie Manifest Film, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu suport pentru dezvoltare oferit de HBO Max.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE