ACTUALITATEFilm despre viața Sfântului Nectarie, în cinematografe din 3 decembrie

Film despre viața Sfântului Nectarie, în cinematografe din 3 decembrie

A doua rundă de filmări la lungmetrajul Man of God („Omul lui Dumnezeu”), despre viața Sfântului Nectarie, se desfășoră în Grecia în prima parte a lunii septembrie, informează Agenția Basilica.

Filmul este realizat de Jelena Popovici și reprezintă un omagiu adus moralității, smereniei și devotamentului la împlinirea a 100 de ani de la trecerea sfântului la Domnul.

Jelena Popovici a vrut să scrie un scenariu despre „căutarea luminii”, care să-i inspire pe oameni să depășească greutățile vieții.

„M-am născut în Serbia și sunt creștin ortodoxă, dar nu știam nimic despre religie. Când am ajuns în America am început să citesc și să aflu ce este creștinismul”, a mărturisit Jelena Popovici.

Pentru realizarea filmului, Jelena Popovici a călătorit de multe ori pe Insula Eghina pentru a merge la mănăstirea întemeiată de Sfântul Nectarie. „La fiecare vizită simt o bucurie imensă, pe care nu o pot explica”, a declarat ea.

Mesajul filmului este: „Să ai credință, să fii bun și să ierți. Există bucurie în caruselul vieții și toți o putem găsi”.

Rolul Sfântului Nectarie este interpretat de actorul Aris Servetalis (Grecia). Un rol scurt, dar de impact, joacă în film și vedeta hollywoodiană Mickey Rourke.

Filmul este produs de Simeon Entertainment și View Master Films, în colaborare cu Mănăstirea Vatopedu din Sfântul Munte Athos și va fi distribuit în cinematografe de Feelgood Entertainment începând din 3 decembrie.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...