ACTUALITATEFermierii și agricultorii sârbi s-au unit pentru a-și putea vinde produsele în...

Fermierii și agricultorii sârbi s-au unit pentru a-și putea vinde produsele în România

Fermierii sârbi și-au unit forțele pentru a pătrunde pe piața românească, după negocieri care au durat aproape un an, scrie economedia.ro.

Conform sursei citate, anunțul privind intrarea sârbilor pe piața din România a fost făcut de către ambasadorul acestei țări la București, Ștefan Tomașevici. Acesta a spus că anterior au mai existat doar tentative individuale de a introduce produse sârbești pe piața românească, dar nu au funcționat decât pe termen lung.

Clienții din România au acum posibilitatea de a achiziționa dulciuri sârbești, condimente, vinuri, carne conservată și conserve, precum și alte produse din magazinele „Remarkt”. Acesta este un lanț de magazine care funcționează în vestul României, cu supermarketuri la Oradea, la Arad, precum și în piețe mai mici în Timișoara, o zonă cu o populație de etnie sârbă mai numeroasă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ambasadorul Serbiei a precizat că produsele sârbești vor fi pe rafturi până la Paști, iar după Sărbători se așteaptă să înceapă colaborarea cu alți producători din țara vecină.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Sârbii sunt tari la agricultură și spun asta pe gustate. Bravo lor. Îmi amintesc o scenă amuzantă de acum cam douăzeci și ceva de ani în care onor dobitocul ministru din porumbul românesc le promitea condescendent un ajutor frățesc sârbilor cu consultanță românească. Delegația Serbiei îl asculta amuzată, Serbia fiind pe atunci printre primele zece țări la capitolul acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...